Per 10 dienų „Aurorą“ rodantys kino teatrai surengė 117 seansų, filmą pamatė 7157 žiūrovai (vidutinis žiūrovų skaičius viename seanse – 61), surinkta 80 tūkst. litų pajamų. „Įvertinant svarbų faktą, kad filmo negalima pamatyti didžiuosiuose tinklo „Forum Cinemas“ kino teatruose, sutraukiančiuose daugiausia žiūrovų Lietuvoje, šie skaičiai mus džiugina“, – teigia filmo prodiuserė Ieva Norvilienė.

„Aurora“ rodoma Vilniuje, kino teatruose „Multikino“,„Pasaka“ ir „Skalvija“, Kaune – „Cinamon“ ir „Romuva“, Šiauliuose, kino teatre „Atlantis“, Panevėžyje, kino teatre „Garsas“, Alytuje, kino teatre „Dainava“, Marijampolėje kino teatre „Spindulys“, Ukmergės kultūros rūmuose. Nuo sausio 15 d. filmą galės pamatyti ir rokiškėnai: „Aurora“ pradedama rodyti Rokiškio kultūros centre.

Filmą teigiamai vertina ne tik žiūrovai, plūstantys į kino teatrų sales. Recenzijų spaudoje ir internete autoriai išsamiai analizuoja filmą ir negaili pozityvių recenzijų.

Valdas Gedgaudas kino tinklalapyje lfc.lt ieško sąsąjų su Andrėjaus Tarkovskio „Soliariu“ ir giria organišką aktorės Jurgos Jutaitės vaidmenį: „Auroroje“ J. Jutaitė įtikina, pavergia visiškai, totaliai, absoliučiai“.

Kino apžvalgininkas Marijus Kulvietis buvo atviras: „Filmo pabaiga išvis viena gražiausių, kurias aš mačiau šiemet kine“.

Teigiamų atsiliepimų „Aurora“ sulaukė ir mažesniuose, tačiau svarbiuose kino portaluose. Kinokadras.lt įvertino: „Turinti sąsajų su Christopherio Nolano „Pradžia“ ir Briano Yuzna siaubo komedija „Society“, Kristinos Buožytės „Aurora“ atveria naują puslapį lietuviško kino istorijoje, ne tik atnešdama viltį žiūrovams, tačiau ir išdrįsusi imtis pirmojo šalies kino istorijoje fantastinio filmo“.

Delfi.lt autorė Lina Žigelytė rašė: „Nueikite pažiūrėti „Auroros“ tam, kad pamatytumėte retą pastarojo meto atvejį, kuomet lietuviai aktoriai kine vaidina ne kaip teatre. Ir dar pažiūrėkite „Aurorą“ tam, kad pasiduotumėte K. Buožytės gebėjimui sugluminti žiūrovą erotinėmis scenomis, o ne tiesiog išrengti aktorius ir nufilmuoti juos besimylint“.

Autorė Auksė Kancerevičiūtė dienraštyje „Lietuvos rytas“ rašo: „K.Buožytė aklai neseka tuo, kas jau atrasta ir ne kartą parodyta. Jos kuriama tragiškos meilės istorija, pagrįsta prisiminimų ir svajonių logika, stebina netikėtais sprendimais, išgryninta ir paveikia kadro estetika, iki smulkmenų apgalvotomis detalėmis. Tokia precizika, drįsčiau teigti, ilgą laiką buvo pamiršta lietuvių kine…“

Recenzija portale 15min.lt skelbė: „Šis filmas yra siurrealistiškas, primenantis kiekvieno iš mūsų padrikas mintis, sapnus bei pilnas simbolių“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)