Užsienio lietuvių bendruomenės su džiaugsmu sutiko filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ pasaulinį turą, o dabar, panašu, sykį išmėginta praktika prigyja – svetur gyvenantys tautiečiai noriai talkina „Valentinas Vienas“ kūrėjams. Atsidėkodama rūpestingiems pagalbininkams filmo kūrybinė grupė rengia premjeras užsienyje tą pačią dieną kaip ir Lietuvoje.

Jau dabar aišku, kad vasario 8-ąją juostą „Valentinas Vienas“ kino salėse savo miestuose išvysti galės Londono, Reikjaviko, Oslo bei Kopenhagos gyventojai. Ypač didelį susidomėjimą filmu pademonstravo ir Norvegijos lietuvių bendruomenė, tad juosta bus rodoma ne tik šalies sostinėje, bet ir Bergene, Stavangeryje, Kristiansande, Olesiunde ir Trondheime.

Filmo „Valentinas Vienas“ premjerą planuoja ir Čikagos lietuviai, tad juosta neabejotinai skris ir už Atlanto, tiesa, tiksli peržiūros data dar nežinoma.

„Su filmu „Tadas Blinda. Pradžia“ padarėme tai, kas niekuomet nebuvo daryta – filmą mėginome parodyti didžiausiai įmanomai užsienyje gyvenančių lietuvių auditorijai. Šįkart užsibrėžėme dar didesnį tikslą – premjerą surengti tuo pat metu kaip ir Lietuvoje. Tai daroma pirmą kartą, vėlgi keliame kartelę ir artėjame prie pasaulinės praktikos, kai didžiausi tam tikrų šalių filmai kartu su premjera tėvynėje startuoja tose šalyse, kur daugiausia emigrantų“, – kalbėjo filmo „Valentinas Vienas“ prodiuseriai Žilvinas Naujokas ir Donatas Ulvydas.
Anot jų, vienas ryškiausių tokio elgesio pavyzdžių – Indijos kino kūrėjai, kurie atsižvelgdami į dideles indų bendruomenes užsienyje tuo pat metu rengia premjeras Indijoje, JAV ir Didžiosios Britanijos kinuose.

„Žinoma, mūsų bendruomenės šimtus kartų mažesnės, tačiau faktas nuo to ne menkesnis ir norime, kad kiekvienas lietuvis turėtų galimybę išvysti mūsų filmą“, – pridūrė Ž. Naujokas.

Padykęs, seksualus ir kraują kaitinantis „Valentinas Vienas“ Lietuvos, Danijos, Islandijos, Norvegijos bei Anglijos kino teatrus pasieks jau vasario 8 d.

Intriguojantis trumpas filmo „Valentinas Vienas“ anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)