Išgirdęs apie vyro ligą ir meilę „Žvaigždžių kelio“ filmams bei gydytojų prognozes apie gyventi likusias kelias savaites, garsus režisierius pademonstravo gerumo gestą ir nudžiugino mirštantį Danielį.

Gruodžio pabaigoje vienas iš interneto portalo Reddit vartotojų paskelbė savo draugo, 41-erių Danielio Crafto istoriją, netrukus pasklidusią po visus socialinius tinklus. Ilgus metus buvęs užkietėjusiu „Žvaigždžių kelio“ serialų ir filmų gerbėju, vyras sužinojo sergantis net dviejų formų ketvirtos stadijos vėžiu.

Liga pasirodė esanti taip stipriai pažengusi, jog tokioje situacijoje gydytojai tapo bejėgiais. Po ligos diagnozavimo kartu su žmona vyras apsilankė Peterio Jacksono filmo „Hobitas: nelaukta kelionė“ peržiūroje, siekdamas pamatyti prieš ją transliuotą filmo „Tolyn į tamsą. Žvaigždžių kelias“ prologą, kuris, deja, taip ir nebuvo parodytas, o netrukus nusivylęs gerbėjas išgirdo gydytojų verdiktą apie gyventi likusias vos kelias savaites.

Reddit interneto svetainėje artimo vyro draugo išpublikuota istorija pasiekė režisierių J. J. Abramsą, kuris nedelsiant asmeniškai susisiekė su vėžiu sergančiu Danieliu Craftu ir pakvietė jį į uždarą, specialiai jam ir jo žmonai suorganizuotą filmo peržiūrą.

Tikėjęsi išvysti taip ir nepamatytą filmo prologą sutuoktiniai buvo šokiruoti sužinoję, jog turės galimybę išvysti vis dar nebaigtą kurti filmą „Tolyn į tamsą. Žvaigždžių kelias“. Po filmo peržiūros, laikytinos tikru stebuklu, Danielio Crafto žmona interneto svetainėje Reddit sakė, kad filmas jos ir vyro lūkesčius pranoko 110 procentų.

D. Craftas, tapęs pirmuoju mokslinės fantastikos veiksmo ir nuotykių filmo „Tolyn į tamsą. Žvaigždžių kelias“ žiūrovu, mirė po peržiūros praėjus kelioms savaitėms. Kelias dienas prieš mirtį vyras gavo dar vieną J. J. Abramso ir kino studijos „Paramount Pictures“ dovaną – DVD diską su juodraštiniu filmo variantu.

Artimųjų teigimu, užkietėjusio „Žvaigždžių kelio“ gerbėjo paskutiniai prieš mirtį ištari žodžiai buvo „Keliauju į ateitį“. Sujaudinti D. Crafto mirties J. J. Abramsas ir kino studija „Paramount Pictures“ išreiškė užuojautą vyro artimiesiems, vildamiesi galėję praskaidrinti paskutines jo gyvenimo savaites.

„Tolyn į tamsą. Žvaigždžių kelias“ – filmo „Žvaigždžių kelias“ tęsinys, pasakojantis apie komandos „Enterprise“ sugrįžimą namo. Radę sumaištyje ir krizėje skendintį pasaulį komandos nariai ryžtasi stoti į kovą ir duoti atsakomąjį smūgį pasaulinio chaoso kaltininkui (akt. Benedict Cumberbatch). Turintis asmeninių nesuvestų sąskaitų su piktadariu, misijai vadovauti imasi kapitonas Kirkas (akt. Chris Pine), ir imasi persekioti visų nelaimių kaltininką, galintį kartą ir visiems laikams sunaikinti žmoniją.

Epinėse gaudynėse, panašėjančiose į žaidimą su gyvybe ir mirtimi, komandos nariai patirs ne tik sudėtingų išbandymų, tačiau ir ant kortos pastatys tikėjimą, meilę ir draugystę, galinčias žlugti pasaulinės sumaišties pursluose.

Įspūdinga kova vardan žmonijos išsaugojimo, nepakartojami specialieji efektai ir kvapą gniaužiantys nuotykiai Lietuvos kino ekranus pasieks gegužės 17 dieną.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)