Premjeroje dalyvavusi filmo režisierė K. Buožytė prisipažino, kad labai jaudinosi, nes šios akimirkos laukė ketverius metus. Filmo pristatyme taip pat dalyvavo ir pagrindiniai dramos aktoriai - Jurgita Jutaitė, Marius Jampolskis, Darius Meškauskas, Gabija Ryškuvienė ir kt.

Po premjeros pagrindiniai "Auroros" aktoriai bei režisierė K. Buožytė bei kūrybos direktorius Bruno Samper susitiko su žiniasklaidos atstovais pasidalinti įspūdžiais.

Jaudinosi labiau, nei užsienyje

Aktoriai dramą pirmą kartą matė Karlovi Varu festivalyje, todėl jau žinojo, ką išvys ekrane. Tačiau, kaip prisipažino M. Jampolskis, gimtinėje aktoriai jaudinosi prieš premjerą kur kas labiau, nei prestižiniuose užsienio festivaliuose, kuriuose lietuviška drama pelnė net 11 apdovanojimų.

"Karlovi Varu filmą žiūrėti buvo paprasčiau. Tik kikenome sau, ar jie suprato mūsų anglų kalbą ar ne, o dabar laukiame atoveiksmio ir galvojame, ką jūs galvojate", - prisipažino M. Jampolskis.

Tiesa, aktorius juokavo, kad po filmo Karlovi Varu festivalyje J. Jutaitė prieš susitikimą su žurnalistais užsinorėjo šimto gramų ir paprašė Mariaus į visus klausimus atsakinėti už ją. Po premjeros Vilniuje Jurgita prisipažino taip pat vis dar negalinti išeiti iš savo vaidmens. "Man atrodė, kad šią istoriją išgyvenau savo kailiu", - sakė aktorė.

Drąsios intymios scenos

Iš tiesų, kalbėti apie tai, ką aktorių herojams teko suvaidinti šioje dramoje, gana sunku. "Aurora" žiūrovus nustebino ne tik išskirtine idėja, bet ir atviromis bei itin drąsiomis intymiomis scenomis.

"Aš vis dar mokausi ekrane matyti svetimą žmogų, ne save. Nebuvo labai jauku žiūrėti tokias scenas, bet štai pamačiau nuogą Jurgą", - juokavo M. Jampolskis.

Tuo tarpu J. Jutaitė prisipažino, kad po intymių scenų ji nebesiorientuodavo erdvėje, ir filmavimo aikštelėje pasimesdavo, kur yra išėjimas iš kambario. Tačiau Marius jai antrindamas priminė, kad tame keistų formų kambaryje visą komandą kamavo jūrligė, tad stebėtis nėra dėl ko.

Sunkiausias vaidmuo

Aktorius neslėpė, kad sunkiausia jam buvo įsijausti į vaidmenį, nes herojus Lukas buvo jo paties priešingybė.

"Man tai buvo vienas sudėtingiausių vaidmenų. Šis personažas neturėjo tiek daug bendrų savybių su manimi, kaip kiti vaidmenys. Sudėtingiausia buvo vaidinti intravertą, užsisklendusį žmogų, nes iš tiesų toks nesu", - neslėpė aktorius.

Vaidmeniui ruošėsi mokslinėse konferencijose 

Filmas pasakoja apie sudėtingą mokslinį eksperimentą: tyrėjai stengiasi užfiksuoti ir perduoti informaciją tarp dviejų žmonių smegenų ląstelių jiems realiai vienas kito nepažįstant. Šiame tyrime dalyvaujantis jaunas vyras Lukas (akt. Marius Jampolskis) ir į eksperimentą įtraukta komoje gulinti mergina Aurora (akt. Jurga Jutaitė) sąmonės pasaulyje patiria stulbinantį nuotykį. 

Patys aktoriai įsitikinę, kad tokie eksperimentai su žmonėmis realiame gyvenime gali būti netolima ateitis. 

"Žinoma, nehumaniška taip kankinti žmones, bet jų pagalba galima išgelbėti daug gyvybių. Tiesa, filme toks eksperimentas baigiasi nelaimingai. Tačiau juk ne visos operacijos būna sėkmingos. Manau, kad mokslinė fantastika realybėje nėra labai tolimai. Kiek klausiau paskaitų, mes jau beveik artėjame prie tokių galimybių", - sakė M. Jampolskis. Beje, įdomu tai, kad aktoriui ruošiantis vaidmeniui teko dalyvauti ne vienoje mokslinėje konferencijoje. 

"Kristina (rež. K.Buožytė, - DELFI) pasiuntė mane į mokslineskonferencijas apie neuronus. Ten viską dėstė anglų kalba. Jūs galite įsivaizduoti? Technine anglų kalba kelias valandas apie mokslinius tyrimus. Ir viso to paskutiniame suole klausosi Jampolskis... - šypsodamasis pasirengimo vaidmeniui akimirkas prisiminė aktorius. - Bet po to pramušė. Tai buvo kaip kariuomenėje, kuri labai pasitarnavo."

Dramos "Aurora" premjeros akimirkos - DELFI galerijoje:

Susižėrė apdovanojimus

Vizualus ir įtraukiantis filmas jau sužavėjo kino festivalių žiūrovus visame pasaulyje. Sitges festivalyje Ispanijoje jis pelnė geriausio šių metų Europos fantastinio filmo vardą, Amerikos Fantastic Fest festivalyje Ostino mieste susišlavė geriausio filmo, geriausios režisierės, geriausio scenarijaus ir geriausios aktorės prizus. Karlovi Varų festivalyje Čekijoje „Aurora“ gavo specialųjį programos „East of West“ prizą.

Filmo teises įsigijusi JAV kompanija „Artsploitation“ nuo sausio mėnesio pradeda filmą rodyti ir Amerikos kino teatruose. K.Buožytės filmas „Aurora“, užsienyje žinomas pavadinimu „Vanishing Waves“, pirmiausia pasieks Los Andželo ir Niujorko kino teatrus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)