Arkadinio nuotykių žaidimo stiliumi sukurtas animacinis filmas „Ralfas Griovėjas“ leidžia nostalgiškai nusišypsoti ir akimirkai sugrįžti į vaikystę, prisiminus visas valandas, rankose aktyviai maigant vairasvirtę.

Šio projekto animatoriai ir dizaineriai peržiūrėjo visus sero Ridley Scotto filmus, detaliai išnagrinėjo Antonio Gaudi suprojektuotų pastatų dizainą ir susipažino su dešimtimis kultinių praeito amžiaus video žaidimų, kurių labirintais keliauja 52-ojo kino studijos „Disney“ animacinio filmo herojus Ralfas.

Pasak animacinio filmo „Ralfas Griovėjas“ režisieriaus Rich Moore, „norėjome, kad žaidimų gerbėjai atpažintų senus vaizdo žaidimus, o jaunesnioji karta sužinotų kai ką naujo“. Tai – pirmasis pilno metro animacinis režisieriaus filmas.

Šių metų vasarą studijos „Walt Disney“ surengtoje mugėje buvo pristatinėjami būsimi kino studijos projektai bei rodomos jų ištraukos. Animacinio filmo „Ralfas Griovėjas“ režisierius Rich Moore prisipažįsta, jog žiūrovų reakcija į animacinio filmo ištrauką jiems buvo netikėta. „Žinoma, mes žinojome, jog dirbame ties įdomiu projektu ir tikėjomės, jog animacinis filmas sudomins žiūrovus, tačiau tokios teigiamos ir aktyvios reakcijos parodžius vos vieną trumpą ištraukėlę tikrai nesitikėjome“, - prisimena R.Moore. Režisierius prisipažino, kad prieš premjerą siaubingai nervinosi, ir todėl tapo kolegų pajuokos objektu.

Panašu, jog animacinį filmą jau įvertino ir pamėgo ne tik žiūrovai, tačiau ir kino apžvalgininkai. Rogeras Ebertas iš „Chicago Sun-Times“ sako, jog filmo dalininkų darbas bei pasirinkta spalvinė gama „Ralfui Griovėjui“ kiber-pasaulį pristato itin originaliai.

„Entertainment Weekly“ atstovas Keithas Staskiewiczas žavisi kūrėjų gebėjimu prisiminti populiariausius to laikmečio arkadinius žaidimus ir rekomenduoja kiekvienam kompiuterinių žaidimų gerbėjui.

Na, o BoxOffice.com apžvalgininkas Pete Hammondas animacinį filmą „Ralfas Griovėjas“ vadina ne tik pačiu įdomiausiu metų animaciniu filmu, tačiau ir juokingiausia 2012-ųjų komedija, kuri verta kiekvieno už ją sumokėto lito.

Pagrindinis animacinio filmo herojus Ralfas (lietuviškai įgarsina akt. Evaldas Jaras) ragina susimąstyti apie tai kaip sunku būti blogu, ypač kai tai – tavo profesija. Vieną dieną supratęs, jog namų griovėjų niekas nemyli, nekviečia į svečius ir nedovanoja jiems medalių, Ralfas suvokia, jog daug svarbiau būti geru. Tokiu, kaip tame pačiame arkadiniame žaidime gyvenantis Meistras Feliksas (lietuviškai įgarsina akt. Sergejus Ivanovas), stebuklingu plaktuku taisantis visus Ralfo sugadintus dalykus. Nusprendęs būti geru Ralfas siekia gauti auksinį didvyrio medalį. Todėl galiūnui tenka leistis į kelionę arkadinių žaidimų pasauliu, ieškant savojo apdovanojimo ir galimybės įrodyti, jog ir Ralfas gali būti didvyriu.

Vienas žavingiausių metų animacinių filmų Lietuvos kino ekranuose bus rodomas nuo vasario 11 dienos. Dubliuotas lietuviškai!

Lietuviškas filmo treileris:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)