Nors „Hobitas: nelaukta kelionė“ yra naujosios, dar nematytos P.Jacksono kuriamos „Hobito“ trilogijos pirmoji dalis, režisieriaus darbus ir J.R.R.Tolkieno romanus pamilę žiūrovai gausiai keliavo vertinti naują trilogiją pristačiusio filmo. Šį savaitgalį pasižiūrėti būtent šios juostos į Lietuvos kino teatrus atkeliavo apie 20 tūkst. žmonių, o filmo „Hobitas: nelaukta kelionė“ savaitgalio pajamos šalyje beveik siekė 350 tūkst. Lt ribą.

Įskaičius ketvirtadienį vykusių išankstinių filmo seansų rezultatą, pagal premjerinio savaitgalio lankomumą naujoji juosta aplenkė tokius kino hitus kaip paskutinysis filmas apie Harį Poterį „Haris Poteris ir Mirties relikvijos. 2 dalis“ bei visus „Žiedų valdovo“ trilogijos filmus.

Kaip pranešė kompanija „Warner Bros.“, „Hobitas: nelaukta kelionė“ mušė rekordus viso pasaulio kino teatruose, į kuriuos viliojo ne tik meistriškas ir neįtikėtinai vaizdingas P.Jacksono bei jo komandos sukurtas pasakojimas, bet ir naujoji HFR 3D technologija.

Visame pasaulyje per pirmąjį savaitgalį kino teatruose „Hobitas: nelaukta kelionė“ surinko apie 223 mln. JAV dolerių ir užtikrintai tapo žiūrimiausiu gruodžio debiutantu per visą kino istoriją. Šį savaitgalį filmas startavo 56-iose skirtingose rinkose, laukiama dar vieno žiūrimumo šuolio, kai juosta bus pristatyta tokiose šalyse kaip Australija, Rusija ir Kinija.

„Tai buvo ilga kompanijos „New Line“ ir partnerių kelionė. Daug dirbome, kad paverstume „Hobito“ trilogiją realybe. Esame laimingi galėdami tęsti kelią, kurį su P.Jacksonu pradėjome kurdami „Žiedų valdovo“ filmus“, – sakė kino komapnijos „New Line Cinema“ prezidentas Toby Emmerichas.

„Turint omeny artėjančias žiemos šventes, filmo startas tiesiog grandiozinis. Šiuo metų laiku kinuose didžiulė konkurencija, tad esame laimingi, kad „Hobitas: nelaukta kelionė“ buvo taip šiltai sutiktas visur, kur buvo rodytas“, – kalbėjo vienas „Warner Bros. Pictures“ platinimo vadovų Danas Fellmanas. „Ši užburianti kelionė įkvėpė ir sužavėjo aistringus viso pasaulio gerbėjus, kurie su nekantrumu laukė sugrįžimo į Viduržemę, troško vėl susitikti su Bilbu, Gendalfu ir pamatyti nykštukus. Įspūdingi skaičiai – tik įrodymas, kad šis nuotykis yra universalus ir jis vilioja žmones visame pasaulyje“, – pridūrė „Warner Bros. Pictures“ tarptautinio platinimo vadovė Veronika Kwan Vandenberg.

Filmas „Hobitas: nelaukta kelionė“ ne tik pradeda naująją „Hobito“ trilogiją, bet ir pristato kino mėgėjams iki šiol nematytą, naują kino formatą. Išskirtiniuose kino teatruose žiūrovai išvys juostą su nauja HFR 3D technologija, leidžiančia matyti net 48 kadrus per sekundę, kas yra dvigubai daugiau nei įprastas kino standartas. Šia naujove P.Jacksonas ir jo komanda griauna daugiau nei 80 metų kine galiojantį 24 kadrų per sekundę greičio standartą. Taigi filmo „Hobitas: nelaukta kelionė“ žiūrovų laukia dvigubai geresnis, intensyvesnis ir švaresnis vaizdas bei garsas, garantuojantys absoliučiai naujus įspūdžius kino salėje. „Mano nuomonė, fantastika kine turėtų būti reali tiek, kiek tik tai įmanoma“, - yra sakęs režisierius P.Jacksonas.

Filmo „Hobitas: nelaukta kelionė“ lietuviškai titruotas anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)