Kaip paaiškėjo, filmuojant „Sėkmės džentelmenus“ netrūko itin spalvingų ir komiškų akimirkų, o vienu juokingiausių epizodų tapo diena, kai pagrindinis filmo aktorius Sergejus Bezrukovas bei jo kolegos Goša Kucenko bei Antonas Bogdanovas virto žinomais kino filmų herojais. G.Kucenko tapo mėlynuoju „avataru“ iš Jameso Camerono filmo „Įsikūnijimas“, A.Bogdanovas – žaliuoju animaciniu žmogėdra Šreku, o S.Bezrukovas – puikiai pažįstamu „Karibų jūros piratu“ Džeku Sperou, kurį įkūnijęs yra Johnny Deppas.

„Šiame darbe įdomiausia tai, kaip galima pakeisti aktorius. Pavyzdžiui, Sergejus neįtikėtinai atrodė tapęs blondinu su ūsais ar Džeku Sperou... Buvo labai įdomu, nors turėjome bėdų dirbdami Izraelyje – nuo karščio ir aktorių prakaito vis atlipdavo dirbtiniai jų ūsai ir barzdos. Apskritai, kad gerai juos priklijuotume, reikia specialaus 90-ies laipsnių spirito. Mums buvo griežtai uždrausta jo vežtis su savimi. Žinoma, baigėsi tuo, kad mums vietiniai rado prastą spiritą, vos 70-ies laipsnių, daug vargome, bet teko suktis iš padėties kaip išmanėme“, – prisiminė moteris. Jos teigimu, juoko aikštelėje netrūko ir tądien, kai Rusijos aktoriai virto Holivudo filmų herojais. „Šituos kostiumus sukūrėme praktiškai iš nieko, iš parankinių priemonių, pavyzdžiui, Gošos uodega buvo padaryta iš šiukšlių maišo, užvynioto lipniąja juostele“, – sakė grimerė.

Pasak kostiumų dailininkės Katios, nors filmas modernus, „Sėkmės džentelmenuose“ žiūrovai išvys ir Jeruzalės turguje priktus tradicinius arabiškus apdarus, ir Egipto policijos uniformas ir, žinoma, didžiąją filmo brangenybę – Auksinio riterio šarvus, kuriuos kūrybinei grupei kurti padėjo konsultantas iš garsiojo Ermitažo. Šis kostiumas darytas mėginant atkartoti Kazachstane rastus šarvus, tapusius vienu šalies simbolių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)