DCP (Digitial Cinema Package) formatas, anskčiau prieinamas tik didžiųjų Lietovus kino teatrų žiūrovams, nuo šiol yra naudojamas ir „Skalvijos” kinocentre. Tai skaitmeninis 35mm kino juostos atitikmuo, leidžiantis kūrėjams nedaryti jokių kompromisų dėl garso ar vaizdo bei sukurtas filmų projekcijoms šiuolaikiniuose kino centruose. Šia galimybe džiaugiasi ir „Narcizo” kūrybinė grupė ir nors jau dabar DCP kokybę užtikrindavo didžiųjų kino centrų techninės galimybės, „Skalvijos” erdvė yra žymiai tinkamesnė vieta rodyti ir žiūrėti nekomercinį kiną.

D. Gasiūnaitės „Narcizas” kalba apie šiuolaikinę antikinio mito interpretaciją, kurioje narcizas suprantamas ne kaip save įsimylėjęs žmogus, o kaip savo vertę ir išskirtinumą puikiai suvokianti asmenybė.

„Šiuolaikinėje antikinio mito versijoje Teodoras yra gražus, viskuo apdovanotas styginių kvarteto violončelininkas. Jis traukia žmones, jis juos žaloja, bet vistiek jam neįmanoma atsispirti”, - apie savo debiutinį filmą pasakoja režisierė.

Per premjeras Vilniuje ir Kaune „Narcizą” pamatė daugiau nei 1000 Lietuvos žiūrovų, o Tarptautinio Kauno kinų festivalio žiūrovų balsavime būtent „Narcizas” surinko daugiausiai balsų ir laimėjo publikos simpatijų prizą. Šiuo metu tęsiasi D. Gasiūnaitės juostos kelionė po pasaulio festivalius: neseniai režisierė grįžo iš Indijos, kur Tarptautinio Indijos kino festivalio žiūrovams „Narcizas” buvo pristatytas World Cinema (liet. Pasaulio kinas) programoje.

„Narcize” pagrindinius vaidmenis atlieka graikas violončelistas Amvrosios Vlachopoulos, Asmik Grigorian, Sigitas Šidlauskas, amerikietė, Memfio simfoninio orkestro pirmasis smuikas Susanna Perry Gilmore, Urtė Perminaitė. Epizodinius vaidmenis atlieka Robertas Antinis, Audronė Kaušpėdienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)