M.Leigh buvo apdovanotas geriausio filmo, geriausio režisieriaus ir geriausio scenarijaus autoriaus kategorijoje. Veikėjos, kurios vardu pavadintas filmas, vaidmenį sukūrusi Imelda Staunton buvo išrinkta geriausia aktore, o kartu su ja vaidinęs Philas Davisas - geriausiu antrojo plano aktoriumi.

Pirmadienį šis filmas laimėjo prestižinį pagrindinį "Evening Standard" Didžiosios Britanijos kino apdovanojimą, o I.Staunton buvo pripažinta geriausia aktore.

Vasario 27 dieną tokioje pat kategorijoje ji pretenduoja į "Oskarą". M.Leigh yra nominuotas geriausio režisieriaus ir originaliausio scenarijaus autoriaus apdovanojimams.

Tačiau, kaip, matyt, ir dera Jungtinių Valstijų kino rinkai, abu kūrėjai šiose kategorijose laikomi autsaideriais. Šios savaitės pradžioje M.Leigh prisipažino netikintis savo sėkme.

"Mes nelaimėsime. Būtų nuostabu, jeigu laimėtume, tačiau tai gana neįtikima, nors taip nebus, nes filmas kiek per prastas", - po "Evening Standard" apdovanojimų ceremonijos sakė režisierius.

Trečiadienį vykusiose apdovanojimo iškilmėse Martinas Scorsese buvo išrinktas metų režisieriumi už juostą "Aviatorius" (The Aviator), nominuotą ir vienuolikai "Oskarų", o amerikiečių komedija "Klystkeliai" (Sideways) pripažinta metų filmu.

Jamie Foxxas už velionio soulo atlikėjo Ray Charleso vaidmenį juostoje "Rėjus" (Ray) apdovanotas metų aktoriaus prizu ir taip pat pretenduoja gauti "Oskarą".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją