Pasak G.Cateso, jie "Oskaro" statulėlę gaus iš salėje būsiančio vedėjo rankų. Kitais atvejais ant scenos bus kviečiamos visos toje pačioje kategorijoje nominuotos žvaigždės, o tada skelbiamas laimėtojas.

Tačiau kai kurie "Oskaro" laimėtojai apdovanojimus atsiims senoviškai - atplėšus voką ir perskaičius pavardę, jie įveiks kelią tarp žiūrovų eilių ir užlips ant scenos.

G.Catesas nurodė, kad 77-osios Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimų įteikimo ceremonijos, kuri bus transliuojama vasario 27 dieną, pakeitimai buvo padaryti tam, kad būtų sugaišta mažiau laiko ir kad šimtai milijonų žiūrovų visame pasaulyje išvystų kiekvieną nominuotą žvaigždę.

Ankstesniais metais daugeliui "Oskarų" laimėtojų tekdavo įveikti daugybę kliūčių, kad užliptų ant scenos. Štai italų aktorius ir režisierius Roberto Benigni, 1998 metais už vaidmenį kino filme "Gyvenimas yra gražus" ("Life is Beautiful") laimėjęs geriausio aktoriaus "Oskarą", scenos link brovėsi lipdamas per kėdes ir vos ne per žmonių galvas.

G.Catesas, kuris šiemet, kaip ir ankstesniais metais, maldavo būsimųjų laureatų sakyti trumpesnes padėkos kalbas, pažymėjo, jog pagrindinis šių pakeitimų tikslas yra "parodyti per televiziją daugiau nominuotųjų".

Kaip ir anksčiau, į šiuos tradicinius pusryčius susirinko nemažai įžymybių - bendrai nuotraukai pozavo iš viso 115 į "Oskarus" pretenduojančių kino žvaigždžių.

Leonardo DiCaprio stovėjo paskutinėje eilėje šalia Clinto Eastwoodo, taip pat pretenduojančio į geriausio aktoriaus apdovanojimą, ir Morgano Freemano, nominuoto geriausio antrojo plano aktoriaus kategorijoje. Priešais juos stovėjo Jamie Foxxas, nominuotas geriausio aktoriaus "Oskarui" už vaidmenį filme "Rėjus" ("Ray"), ir šios juostos režisierius Tayloras Hackfordas.

Pirmoje eilėje priešais australų kino žvaigždę Cate Blanchett pozavo britų aktorė Imelda Staunton, už vaidmenį dramoje "Vera Dreik" ("Vera Drake"), pelniusį jai tarptautinį pripažinimą, nominuota geriausios aktorės apdovanojimui.

Paklausta, kaip ši nominacija pakeitė jos gyvenimą, I.Staunton atsakė: "Aš visiškai pasikeičiau. Nebeatlieku jokių šeimyninių pareigų".

Pasiteiravus, ar ši nominacija padėjo sulaukti daugiau pasiūlymų filmuotis, 49 metų aktorė atsakė: "Velniškai tikiuosi, kad taip ir bus. Norėčiau manyti, kad mano karjera tik įpusėjo, o ne baigiasi".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją