Garsiojo rusų kino kūrėjo Timuro Bekmambetovo prodiusuotas filmas – tai naujas, šiuolaikiškas žvilgsnis į kultinę 1971-ųjų komediją „Sėkmės džentelmenai“. Pasikvietę į pagalbą vieną žymiausių Lietuvos kino operatorių, R.Greičių, pažįstamą visiems lietuviškojo kino hito „Tadas Blinda. Pradžia“ žiūrovams, režisieriai Aleksandras Baranovas ir Dmitrijus Kiseliovas užsimojo naujam gyvenimui prikelti legendinę istoriją. Šįsyk pasakojimas sukasi apie jauną, gyvenimo džiaugsmo kupiną vaikų centro animatorių Liošą Trioškiną. Paaiškėja, kad vyras kaip du vandens lašai panašus į itin pavojingą vagį ir žudiką Smailiką. Šis tokią pravardę gavo už tai, kad visuomet prieš susidorodamas su auka šypsosi.

„Aš rimtas artistas ir saviveikla užsiimti neketinu!“ – naujajame anonse pareiškia Lioša Treškinas, kurį įkūnijo garsus rusų aktorius Sergejus Bezrukovas. Ir nors šįsyk istorija prasideda ne Vidurio Azijoje, kur piktavalius suvilioja iš gryno aukso nulietas Aleksandro Makedoniečio šalmas, kaip kad originaliuosiuose „Sėkmės džentelmenuose“, be vagystės neapsieis. Šiame filme vagišiai nutaria pasisavinti tautinį Kazachstano simbolį – milijonų vertus Auksinio riterio šarvus. Policija, siekdama susekti it skradžiai žemę dingusį Smailiką ir jo grobį, priverčia geraširdį hipsterį Liošą Trioškiną bendradarbiauti ir išsiunčia jį su ypatinga misija į Egipto kalėjimą. Čia jam tenka susidurti su Smailiko bendrais – optimistu Mucha ir grėsmingu Šatunu. „Žiūrovų laukia šiuolaikinė nuostabaus sovietinio kino interpetacija“, – žurnalistams sakė Šatuną vaidinantis aktorius Goša Kucenko.

Holivudo vertas veiksmas, smėlio audra, beprotiškos gaudynės, persirengimas moterimis, žavinga policijos pareigūnė, adrenalinas, meilė ir daugybė juoko laukia žiūrovų, stebėsiančių naujuosius „Sėkmės džentelmenus“. O ir veiksmo laikas ypatingas – juk istorija rutuliojasi prieš pat Naujuosius metus, tad kažin, kokių staigmenų sulauks filmo herojai prieš pat susitikimą prie naujametinės eglės. Beje, ši juosta – pirmasis R.Greičiaus Rusijoje filmuotas vaidybinis filmas.

Filmo „Sėkmės džentelmenai“ pirmasis anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)