„Muzikine prasme – tai mūsų debiutas kine. Režisierius mums leido daug eksperimentuoti. Įkvėpimo sėmėmės iš Davido Lyncho, Aleksėjaus Balabanovo filmų muzikos. Rezultatas – stilingas, šiuolaikiškas, įvairiais ritmais pulsuojantis garso takelis,“ – interviu apie muzikos kūrimą filmui „Tyli naktis“ teigė Egidijus Dragūnas ir Mario Basanov.

Pasak paties Mario Martinsono, jis labai džiaugiasi bendradarbiavimu su garsiais muzikantais. „Jie greitai ir tiksliai pagavo filmo mintį, atmosferą, įsigyveno į personažų pasaulį, todėl jų pasiūlyti muzikiniai sprendimai iš karto pataikė „į dešimtuką“. Filmas alsuoja šiuolaikinio gyvenimo tempu, bet kartu muzika labai subtiliai perteikia filme kunkuliuojančių aistrų, jausmų, emocijų mozaiką,“ – sakė režisierius.

Kalbėdamas apie filmą Egidijus Dragūnas sakė: „Į kiną, kaip ir į muziką, žiūriu globaliai. Man nesvarbu, koks filmas – kinų, prancūzų, amerikonų ar lietuvių. Yra geras filmas arba blogas filmas. Man ne gėda išeiti iš filmo, jeigu jis blogas. „Tyli naktis“ – vienas iš tų filmų, iš kurių nereiks niekam atsistoti ir išeiti.“

Interviu su Mario Basanov ir Egidijumi Dragūnu-Selu:

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)