Giedrė Beinoriūtė nuo 1997 m. kuria trumpametražius vaidybinius ir dokumentinius filmus, dirbo režisieriaus asistente su žinomais Lietuvos režisieriais Šarūnu Bartu („Septyni nematomi žmonės“) ir Arūnu Mateliu („Prieš parskrendant į žemę“). 2002 m. G. Beinoriūtė apdovanota Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos premija už geriausią profesionaliojo meno debiutą (filmai “Egzistencija” bei “Vulkanovka. Po didžiojo kino“).

2008 m. sukurtas šios režisierės filmas „Balkonas“ pripažintas geriausiu Lietuvos trumpametražiu filmu ir apdovanotas „Sidabrine gerve“.

Panevėžio žiūrovai išrinko ir geriausią „Lietuviško kino dienų“ filmą – tai „Pats pigiausias filmas arba Mažulė ir Karolis, kuris gyvena bagažinėje“ (rež. Artūras Ulevičius, Lietuva, komedija, 2012, 2:00, N-7). Tad uždarymo vakare dalyvaus ir režisierius Artūras Ulevičius, kuriam bus įteiktas keramiko Eugenijaus Čibinsko autorinis darbas.
Žiūrovams, atėjusiems su gėlėmis, įėjimas nemokamas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją