„Lietuvos diplomatijos žvaigždę“ Janui Erikui Holstui įteikė Evaldas Ignatavičius, Užsienio reikalų viceministras ir dr. Gražina Arlickaitė, „Scanoramos“ direktorė.

Ji padėkojo už svarų J. E. Holsto indėlį plėtojant Europos šalių kino forumą „Scanorama“. „Su J. E. Holstu bendradarbiaujame nuo pat festivalio gimimo, jau dešimt metų. Jis buvo mūsų įkvėpėjas pirmaisiais metais ir labai mums padeda iki šiol. Džiugu, kad jubiliejiniais festivalio metais mes taip pagerbiame ir atsidėkojame mūsų ištikimam draugui ir Šiaurės šalių kino puoselėtojui“, - sako G. Arlickaitė.

J. E. Holstas yra dirbęs dėstytoju, kino programų sudarytoju, prodiuseriu bei kritiku. Buvo daugybės tarptautinių kino festivalių žiuri narys. Jis dvidešimt metų buvo Norvegijos „Oskarų“ komiteto narys bei vadovavo nacionaliniams Norvegijos kino apdovanojimams „Amanda“.

Garbingas apdovanojimas įteiktas specialiame festivalio renginyje „Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimas“, kurį organizavo Užsienio reikalų ministerija, Norvegijos ambasada ir „Scanorama“.

Užsienio reikalų ministerijos garbės ženklas „Lietuvos diplomatijos žvaigždė“ teikiamas nuo 2010 metų. Šiuo ženklu yra apdovanojami Lietuvos ir užsienio valstybių piliečiai bei organizacijos už ypatingus nuopelnus garsinant Lietuvos vardą, puoselėjant ir plėtojant tarpvalstybinius santykius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)