Pranešama, kad artėjantis uraganas „Sandy“ gerokai pakoregavo ir kino studijų veiklą – sustabdyti ne tik kai kurių juostų filmavimo darbai, tačiau ir atšaukta dalis filmų premjerų. Viena „Sandy“ aukų tapo Joe Wrighto juosta „Ana Karenina“, kurios premjera turėjo įvykti spalio 30 dieną. Renginys, kuriame buvo laukiama režisieriaus ir pagrindinį vaidmenį atlikusios aktorės Keiros Knightley buvo atšauktas dėl uragano grėsmės ir nukeltas į kol kas neskelbiamą dieną.

Pranešama, jog kino studija „Universal Pictures“ baiminasi, jog uraganas „Sandy“ gali sumažinti filmo „Ana Karenina“ uždirbtų pajamų sumą, tačiau tikimasi, jog premjeros perkėlimo įtaka tam neatsilieps.

Filmo „Ana Karenina“ ekranizacijos visuomet sulaukia išskirtinio dėmesio. Vienu iškiliausių romanų literatūros istorijoje laikomas sudėtingas Levo Tolstojaus kūrinys ne taip lengvai ir ekranizuojamas, pasiduodantis tik patiems talentingiausiems kūrėjams. Filmo prodiuseris Timas Bevanas, paklaustas, ko galima tikėtis iš Joe Wrighto režisuotos juostos, atsakė, jog naivu būtų tikėtis, kad dviejų valandų trukmės filmas detaliai nupasakos visą knygoje estintį veiksmą.

„Knygoje labai daug siužetinių linijų ir jų vingių, tad scenarijaus autorius Tomas Stoppardas tarsi chirurgas atrado centrinę knygos liniją, jos pagrindą ir nusprendė filmo scenarijų kurti nenukrypstant nuo jos. Filme ne viskas sutampa su knygoje aprašytu veiksmu, tad manau, jog mūsų „Aną Kareniną“ teisingiausia būtų vadinti ne knygos ekranizacija, o jos adaptacija didžiajam ekranui“, - kalbėjo vyras.

Filmo prodiuseris entuziastingai teigia, jog jam ypatingai įdomu kaip į šią knygos adaptaciją sureaguos Rusijos kino žiūrovai. „Mes suprantame koks tai svarbus kūrinys, todėl stengėmės išvengti klaidų, kurias darė anksčiau šį kūrinį ekranizavę autoriai. Mes nesiekėme tikslumo ir autentiškumo. Pagrindine mūsų užduotimi buvo jausmai, emocijos ir pagrindinės veikėjos vidinės dramos atvaizdavimas. Čia nebus juokingų užsienio aktorių bandymų ištari frazes rusų kalba – filme bus daug meilės, pavaizduotos netikėtoje, keistoje ir labai teatrališkoje knygos adaptacijoje“, - mintis dėstė juostos prodiuseris T. Bevanas.

XIX amžiaus Rusija. Filmo centre – Ana Karenina (akt. Keira Knightley), išdrįsusi mesti iššūkį visuomenei ir vardan mylimojo Vronskio (akt. Aaron Taylor Johnson) išdavusi nemylimą sutuoktinį (akt. Jude Law). Deja, mylimojo glėbyje tikėjusis rasti meilę ir laimę Ana skendi ją užrakinusiame liūdesio, apkalbų, sunkumų ir skausmo liūne, iš kurio, regis nėra išeities... Rusų literatūros šedevru laikomo kūrinio „Ana Karenina“ adaptacija didžiajam ekranui Lietuvos kino ekranuose suksis nuo vasario 8 dienos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją