Pagrindiniu lietuviško filmuko garsinimo vadu tapo žinomas TV laidų vedėjas Andrius Rožickas, prisidėjęs prie daugybės dubliuotų filmukų, tokių kaip „La Troškinys“, „Aukštyn“ ar „Ilgo plauko istorija“ gimimo.

Naujausiame filmuke „Vėžliuko Semio nuotykiai 2“ lydėdamas jaunus žuviukus į atvirą jūrą, Semis kartu su geriausiu draugu Rėjumi patenka į brakonierių tinklus ir yra parduodamas į didžiulį akvariumą turintį restoraną Dubajuje. Vos ten patekęs Semis su bičiuliu imasi kurti išsigelbėjimo planą.

Pasak filmą garsinusios studijos „Garso architektūra“ garso režisieriaus Andriaus Rožicko, dirbant prie šios juostos netrūko šiltų ir džiugių emocijų. „Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad šis filmukas – tik mažiesiems, jis tiks ir vyresniems vaikams, jis nėra banalus, labai teigiamas. Jame akcentuojama meilė gyvūnijai ir gerumas – kaip ir priklauso gražiam filmui. Kiekvienas filmukas man – atskiras nuotykis, iššūkis“, – sakė jis.

Garsindami filmą „Vėžliuko Semio nuotykiai 2“ studijoje darbavosi žinomi aktoriai – Redita Dominaitytė, Vaidotas Martinaitis, Vytautas Rašimas, Evaldas Jaras ir kiti. Į garsintojų gretas įsiliejo ir „Happyendless“ vokalistas Saulius Prūsaitis.

„Tokie filmukai visuomet užkrečia mūsų aktorius į kino teatrus nusivesti savo vaikus. Garsintojai labai motyvuoti gerai vaidinti, nes jų kritikai – jų vaikai, anūkai, tad jie stengiasi atiduoti visą save“, – kalbėjo A.Rožickas.

Pats jis, nors ne kartą teko įsigyventi į garsinamų herojų personažus ir pačiam stoti prie mikrofono, teigia mieliau besirenkantis garso režisieriaus darbą. „Kartais tenka būti ir garsintoju, bet prie pulto dirbti man labiau patinka. Nesu profesionalus aktorius, tad man lengviau paaiškinti, kaip tai turėtų skambėti, o ne pačiam tai padaryti, bet reikalui esant atsistoju prie mikrofono ir papostringauju seno krabo balsu“, – juokėsi virš 20-ies filmukų dubliavęs režisierius.

Lietuviškai dubliuotą nuotaikingą filmuką „Vėžliuko Semio nuotykiai 2“ Lietuvos vaikai ir jų tėveliai išvys lapkričio 9 dieną.

Filmuko „Vėžliuko Semio nuotykiai 2“ anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)