Nuo pat 2007 m. vykstantis festivalis jau surado ištikimų gerbėjų ratą. Organizatoriai tikisi, kad beveik mėnesį devyniuose Lietuvos miestuose truksiantis renginys jį praplės dar labiau. Juolab kad festivalio metu be filmų peržiūrų vyks ir susitikimai su kino kūrėjais, atvyksiančiais iš visos Europos, žmogaus teisių aktyvistais, bus organizuojamos edukacinės diskusijos. Su keletu iš papildomų renginių organizatoriai kviečia susipažinti iš arčiau ir aktyviai juose dalyvauti.

Spalio 18 d., ketvirtadienį, 18 val. kino centre „Multikino OZAS“ (1 salė) po filmo „Modelis“ vyks diskusija tema „Spindinčio podiumo užkulisiai“ su mados pasaulio atstovais, buvusiais modeliais, lyčių ekspertais, asmenimis, kovojančiais su prekyba žmonėmis apie mados industriją, jos saugumą, esmę ir užkulisius.

Spalio 19 d., penktadienį, 18 val. kino centre „Multikino OZAS“ (1 salė) po filmo „Panko sindromas“ peržiūros bus diskutuojama su filmo kūrėjais ir ekspertais apie tai, kodėl visus žmones, turinčius protinę negalią įsivaizduojame kaip homogeninę grupę, ir kuom skiriasi neįgaliųjų gyvenimas Suomijoje ir Lietuvoje.

Spalio 22 d., pirmadienį, 18 val. „Skalvijos“ kino centre po filmo „Baltarusiška svajonė“ peržiūros vyks diskusija „Ar įmanoma svajoti Stabilumo saloje?“. Su aktyvistais, nevyriausybinių organizacijų atstovais iš Baltarusijos bus kalbama apie kovą už demokratiją – ar ji efektyvi? Organizuojama kartu su Baltarusijos Žmogaus teisių namais Vilniuje.

Spalio 22 d., pirmadienį, 19:45 val. kino centre „Multikino OZAS“ (1 salė) po filmo „Černobylis visiems laikams“ peržiūros vyks diskusija su visuomeninių organizacijų atstovais ir aplinkosaugininkais iš Skandinavijos apie atominės energetikos plėtrą pasaulyje ir Lietuvoje, jos grėsmes ir galimybes.

Informaciją apie visas diskusijas ir kitus renginius rasite svetainėje www.nepatoguskinas.lt. Festivalis spalio 17–24 d. vyks sostinėje. Iš karto po Vilniaus festivalis keliasi į Kauną (spalio 25–30 d., M. Žilinsko dailės galerija, VDU menų galerija 101). Lapkričio mėnesį festivalis keliaus po mažesnius miestus: Šiauliai (Ch. Frenkelio vila, lapkričio 6–10 d.), Klaipėda (Kultūrų komunikacijų centras, LCC Universitetas lapkričio 7­–11 d.), Alytus (lapkričio 8–11 d.), Marijampolė (lapkričio 9–11 d.), Utena, Ukmergė ir Panevėžys (lapkričio 14–17 d.).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)