"Mūsų Nepriklausomybės vaikai jau neprisimena tų uniformų, kurios mums patiems seniau atrodė nykios ir bespalvės. O kai pasižiūri į jas dabar - taip spalvingai atrodo, - juokėsi "Vardas tamsoje" prodiuserė Živilė Gallego. - Kinas ir yra žavingas tuo, jog tave lengvai gali nukelti į bet kurį laikmetį."

Praėjęs amžius moksleivius vaidinusiems jauniesiems aktoriams atrodė kaip iš kito pasaulio. Domėjosi uniformomis, to meto madomis bei ant užuolaidų kabančių simbolių ir šūkių reikšmėmis. Filmo dailininko vaikai klausinėjo, kas gimė pirmiau - Leninas ar Stalinas.

Savaitgalį Antakalnio gimnazijoje buvo filmuojama scena, kurioje vaizduojama pagrindinės herojės (akt. Neringa Varnelytė) vaikystė 1980-aisiais metais. Būsimąją tardytoją vaidino Deimena Drąsutytė. Muzikos mokytojo vaidmenį kūrė Gediminas Storpirštis, grojęs gitara ir traukęs Vytauto Kernagio dainas.

Kol buvo filmuojamos mokyklinės scenos, mokymo įstaigoje patalpos nebuvo šildomos. Todėl pagal Renatos Šerelytės romaną kuriamame filme vaidinusiems jaunosios kartos aktoriams ir visai kūrybinei komandai teko šildytis arbata ir kava bei papildomais drabužiais.

"Tikėkimės, kad orai taip greitai neatvės, kaip žada sinoptikai, nes turime nemažai scenų ir lauke", - vylėsi filmo prodiuserė.

Tiesa, filmuojant mokyklines scenas jaunuosius aktorius labiausiai trikdė ne nešildoma mokykla. Vaikams tikras iššūkis buvo nekalbėti ir laikytis tylos, kai įjungtos kameros.

Filmo "Vardas tamsoje" filmavimo užkulisiai - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)