Šiandien žiūrovų dėmesiui pristatomas trumpasis filmo anonsas, netrukus pasirodysiantis Lietuvos kino teatruose.

Filmas „Tyli naktis“, turintis ir juodosios komedijos, ir dramos, ir meilės istorijos elementų, pastatytas pagal to paties pavadinimo M. Martinsono romaną, kuris skaitytojams buvo pristatytas šiųmetinėje Vilniaus knygų mugėje. Romaną, o vėliau ir filmo scenarijų perskaitę garsūs Lietuvos aktoriai Kostas Smoriginas, Valda Bičkutė, Leonardas Pobedonoscevas, Viktorija Kuodytė, Dalia Storyk, Vytautas Rumšas Jaunesnysis, Gytis Ivanauskas nedvejodami sutiko imtis jiems pasiūlytų vaidmenų.

„Mane sužavėjo sukurtas pagrindinės veikėjos – Anos – personažas. Gilus psichologizmas, moteriška aistra, trapumas, nepalaužiamas ryžtas atrasti meilę ir prasmę. Neabejoju, šis filmas giliai palies bet kurį, išgyvenusį jausmų audras, susidūrusį su nenuspėjamais likimo vingiais. Tai stipru, tai jaudina, tai... audrina vaizduotę“, - mintimis apie filmą „Tyli naktis“ dalinosi Valda Bičkutė.

Filmo idėja sudomino ir nemažą būrį su kinu tiesiogiai nesusijusių Lietuvos kūrėjų. Nacionalinės premijos laureatas, fotomenininkas Algimantas Aleksandravičius fotografavo visą filmavimo procesą, kūrė aktorių portretus. Lapkričio mėnesį planuojamas nuotraukų parodos „Tyli naktis. Kūrėjų portretai“ pristatymas netradicinėje erdvėje - didžiuosiuose Lietuvos miestuose esančiose ledo arenose.

Filmo garso takelį kuria vienas garsiausių Lietuvos muzikos prodiuserių ir kompozitorių Mario Basanov, o filme skambančias dainas atlieka Egidijus Dragūnas – Selas ir Justė Arlauskaitė - Jazzu. „Filmui reikia energijos, „draivo“, seksualumo, kuriuo alsuoja šių muzikantų atliekama muzika. Neabejoju, tai sukurs išskirtinę filmo nuotaiką ir atmosferą,“ – sakė režisierius Maris Martinsonas. Netrukus bus pristatyti keli filmo garso takelyje esančių dainų vaizdo klipai. Be to, artimiausiu laiku kino teatruose pasirodys antrasis filmo plakatas, o lapkričio pabaigoje – ilgasis filmo anonsas, be jokių nutylėjimų pristatysiantis „Tylią naktį“.

„Tyli naktis“ veiksmas vyksta šių dienų Vilniuje Kūčių vakarą. Ana (akt. Valda Bičkutė) ir Tomas (akt. Leonardas Pobedonoscevas) su savo dviem vaikais ruošiasi vykti pas Tomo tėvus švęsti Išganytojo gimimo. Viskas kaip toje giesmėje – „Tyli naktis, šventa naktis...“ Tačiau pravėrus Tomo tėvų Ričardo (akt. Kostas Smoriginas) ir Nijolės (akt. Dalia Storyk) buto duris patenkame į pasaulį, kuriame visi iš paskutiniųjų stengiasi suvaidinti gražią šeimos šventę, apsimetinėdami, išsisukinėdami, sukąsdami dantis, nusukdami į šalį akis. Tylos čia nedaug, šventumo taip pat...

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)