Varžytis dėl „Oskaro“ geriausio užsienio filmo kategorijoje bus atrinktos penkios kino juostos. Jų pavadinimai paaiškės kitų metų sausio 10 d. kartu su visu konkurso dalyvių sąrašu.

Konkurse taip pat tikrai dalyvaus prancūzų filmas „The Intouchables“ („Neliečiamieji“). Tai pasakojimas apie prancūzų milijonierių suparalyžiuotu kūnu ir jo prižiūrėtoją imigrantą, kuris sulaukė didžiulio pasisekimo Prancūzijoje.

Na o šių metų vasarį „Oskaru“ geriausio užsienio filmo kategorijoje apdovanotas filmas „A Separation“ pasakojo apie santuokinę krizę išgyvenančią sutuoktinių porą.

Šiemet pirmą kartą dėl „Oskaro“ konkuruos Kenija su kriminaline drama „Nairobi Half Life“.

Į „Oskarą“ pretenduos austrų filmas „Amour“ („Meilė), šiemet tarptautiniame Kanų kino festivalyje apdovanotas „Auksine palmės šakele“, ir Pietų Korėjos kino juosta „Pieta“, Venecijos kino festivalyje pelnęs „Auksinio liūto“ apdovanojimą.

85-oji „Oskarų“ apdovanojimo ceremonija vyks kitais metais vasario 24 d. „Dolby“ teatre Holivude, ją ves aktorius, režisierius, dainininkas Sethas MacFarlane‘as.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)