Kiekvieną penktadienį ir šeštadienį naujai repertuare pasirodysiantys filmai slepiasi po rubrika „Repertuaro intriga“. Tai filmai – siurprizai, kurių pavadinimą sužinos tik penktadienį ryte užsukę į kino teatro „Pasaka“ svetainę.

Dar viena naujiena kino teatre „Pasaka“ – trumpametražių filmų vakarai, kurie pakvies žiūrovus kartą per mėnesį vakarą praleisti kartu su trumpametražiais filmais iš viso pasaulio. Kino vakarų metu bus pristatyti naujausi jaunųjų kino kūrėjų trumpametražiai filmai, skirti vienai šaliai ar regionui, juos vienys bendros temos ir žanrai. Filmai, gvildenantys šiandienos problemas, atspindintys šiuolaikinio pasaulio įvairovę jau spalio mėnesio repertuare.

Kaip ir kiekvieną sezoną, vieni iš laukiamiausių kino teatro lankytojų – mažiausieji ir vyriausieji filmų žiūrovai. Jiems skirti atskiri filmų seansai. „Senjorų arbatėlės“ žiūrovai prieš filmų seansus vaišinami arbata ir sausainiais, o bilietas į filmą senjorams kainuoja tik 5 Lt.

Jie laukiami kino teatre kiekvieną ketvirtadienį 15.00 val.

Mažiausiems kino teatro lankytojams skirtos "Savaitgalio su Pasaka" sekmadienio popietės, kur įvairaus amžiaus vaikai bei jų tėveliai kviečiami dalyvauti kūrybinėse dirtuvėse ir žiūrėti nuotaikingus filmus visai šeimai.

Pirmąjį spalio sekmadienį, 14.00 val. “Savaitgalis su Pasaka” prasidės nuo judrių žongliravimo dirbtuvių su „Smaragdo miestu“, kuriose vaikai galės ne tik pamatyti, bet ir patys išbandyti, išmokti valdyti įvairiausius žongliravimo instrumentus: poi, diabolo, lėkštes, kamuoliukus, skareles ir t.t.

Mažieji kino žiūrovai ir jų mamytės kiekvieną ketvirtadienį nuo 15.30 val. kviečiamos į „BEIBIkiną“, kur seansų metu šviesa salėje neišjungiama, o repertuaras parenkamas taip, kad „viena akimi“ filmą galėtų žiūrėti ir mažieji žiūrovai.

„Kino vakarai su Izolda“ šį sezoną kvies pasikalbėti apie „Geismus ir tapatybes“ kine. Juk kino ištakose vietos nuogam kūnui nebuvo, o filmai su erotinėm užuominom buvo rodomi tik uždaruose vyrų klubuose. 1895 m. Georgeso Melieso sukurtas „Apre le Bal“, kuriame yra nuogos moters scenos, buvo rodomas slaptai. O 1896 nufilmuotas „The May Irwin Kiss“ vien už pirmąjį kino istorijoje bučinį buvo pripažintas pornografiniu ir prakeiktas bažnyčios. Ilgus metus stebimas nemarios cenzūros akių, kinas ir toliau negali nekalbėti apie erotiką, nes be jos neįsivaizduojamas mūsų gyvenimas.

Apie per ilgus metus augančią drąsą vaizduojant aistras kino mene, apie didžiųjų menininkų bandymus atskleisti visą savo personažų jausmų išgyvenimo paletę, gimstančią ar mirštančią meilę, dramatiškus ar net tragiškus išgyvenimus. Apie visa tai ir dar daug įvairių dalykų kalba savo filmuose tiek didieji menininkai, tiek ir amatininkai. Apie garsiausius erotinius filmus, jų istoriją, kaitą, apie jų įtaką gyvenimui, menui, besikeičiančiai tikrovei ir jiems patiems kalbės ciklo „Geismai ir tapatybė“ svečiai – žinomi režisieriai, filosofai, kino kritikai, psichoterapeutai, aktoriai. Spalio 17 d., 19.00 val. pirmasis susitikimas su psichoterapeutu Eugenijumi Laurinaičiu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją