O stai, kas kuriant filmą liko už kadro:

1. Už marihuanos legalizavimą pasisakantis režisierius Oliveris Stone mano, jog JAV pralaimėjo kovą su narkotikais, tad vienintelė išeitis – legalizuoti marihuaną. Vyro teigimu, filmas yra vienas iš būdų pasiekti šį tikslą. „Noriu atverti akis žmonėms, kartojantiems, koks blogis yra kanapės“, - teigė režisierius.

2. Filmas sukurtas remiantis Dono Winslowo knygos motyvais, tačiau scenarijų filmui „Laukiniai“ režisierius pradėjo rašyti dar prieš knygai pasiekiant knygynų lentynas. Režisierius neabejojo projekto sėkme, tad tuojau pat nusipirko teises ekranizuoti šį kūrinį, investuodamas asmenines savo lėšas.

3. Visos filme matomos kanapės yra dekoratyvinės arba dirbtinės.

4. Iš pradžių Ofelijos vaidmeniui buvo patvirtinta aktorė Jennifer Lawrence, tačiau mergina pasitraukė iš projekto ketindama filmuotis juostos „Bado žaidynės“ (orig. „The Hunger Games“) tęsinyje.

5. Filmavimo darbams aktorius ruošė tikri profesionalai – Johnas Travolta buvo konsultuojamas buvusio kovos su narkotikais agento, Tayloras Kitschas, gilindamasis į Irano ir Afganistano kasdienybę bei bandydamas perprasti šių šalių subtilybes bendravo su karinėse jūrų pajėgose tarnaujančiais kariais ir mokėsi naudotis pusiau automatiniais ginklais. Narkotikų baronės vaidmenį atliekanti Salma Hayek aktyviai domėjosi pirmosios moters – narkotikų baronės Mireya Moreno Carreon gyvenimo istorija ir, aktorės, teigimu, buvo susitikusi su keliais įtakingais narkotikų pasaulio veikėjais. Gražuolė Blake Lively intensyviai mokėsi šaudyti.

6. Visus filme matomus triukus aktorius Tayloras Kitschas atliko savarankiškai, be dublerių pagalbos. Šį aktorių Oliveris Stone vienam pagrindinių vaidmenų filme „Laukiniai“ buvo nusižiūrėjęs dar rašydamas scenarijų, tačiau galutinį apsisprendimą lėmė peržiūrėta filmo „Laivų mūšis“ medžiaga.

7. Aktorė Salma Hayek teigė, jog kurdama Elenos portretą įkvėpimo sėmėsi gilindamasi į rugsėjo mėnesį nužudytos pirmosios Meksikos narkotikų baronės Mireya Moreno Carreon gyvenimo istoriją.

8. Elenos mobiliojo telefono melodija yra pagrindinė žymiausio televizijos serialo Meksikos televizijos istorijoje „El chavo del ocho“ (1972-1992) daina.

9. Vienoje iš filmo scenų S. Hayek įkūnijamos Elenos kabinete matomas dailininkės Fridos Kahlo, kurią aktorė suvaidino 2002-ųjų filme „Frida“, portretas. Už šį vaidmenį S. Hayek pelnė Oskaro nominaciją.

10. Juostoje „Laukiniai“ filmavosi aktorė Uma Thurman, atlikusi Ofelijos mamos Paqu vaidmenį. Deja, montuojant filmą, dėl pernelyg ilgos jo trukmės buvo pašalintos visos scenos, kuriose filmavosi aktorė. Kiek vėliau buvo pašalintos ir scenos, kuriose matoma Johno Travoltos herojaus žmona.

11. Siekiant apsaugoti juostą nuo kopijavimo, kino teatrus filmas pasiekė kodiniu pavadinimu „Paqu“.

12. „Laukiniai“ – trečiasis projektas Oliverio Stone karjeroje, kuriame filmavosi aktorius Gary Stretch.

Salma Hayek, Johnas Travolta, Benicio Del Toro, Tayloras Kitschas, Blake Lively, Emile Hirsch ir Aaronas Johnsonas, diriguojami kino metro Oliverio Stone į kino ekranus filme „Laukiniai“ įsiverš jau spalio 5 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją