Toliau sėkmingai skinantis apdovanojimus tarptautinėje kino arenoje, filmas buvo apdovanotas specialiuoju prizu už “išskirtinai poetinę kino kalbą, kurios pagalba autorė sugebėjo sujungti tradiciją ir modernumą bei perkelti dokumentinį filmą į tam tikrą pasakišką lygmenį”, – taip jaunos režisierės sukurtą istoriją apibūdino Mediterraneo Video festivalio organizatoriai.

Filmą “UB Lama” prodiusavo tarptautinių festivalių laureatas Arūnas Matelis ir jo kūrybinė grupė „Nominum“ kartu prodiuseriu Luku Trimoniu bei Didžiosios Britanijos studija „Wostok“. Filmas pasakoja apie jurtoje prie Ulan Batoro (Mongolija) gyvenantį išdykusį dvylikametį mongolų berniuką Galaa, ketinantį tapti budistų vienuoliu lama.

"UB Lama" šį pavasarį jau laimėjo pagrindinį prizą Stambule vykusiame tarptautiniame kino festivalyje, buvo apdovanotas Italijoje rengtame Lessinia festivalyje, sulaukė tarptautinių JAV festivalių dėmesio bei dalyvavo legendiniame Krokuvos kino festivalyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)