Fantastic Fest yra didžiausias žanrinio kino festivalis JAV, kuris specializuojasi siaubo, fentezi, mokslinės fantastikos, veiksmo bei kultinių filmų srityse. Aštuntus metus iš eilės vykstantis festivalis kasmet sutraukia pačius įvairiausius žanrinio kino kūrėjus ir gerbėjus iš viso pasaulio.

Ankstesniais metais festivalyje svečiavosi tokios kino žvaigždės kaip Melas Gibsonas, Bill Murray, Dolph Lundgren, Jemaine Klemensas, Paul Rudd, Bill Pullman, Paul Thomas Anderson, Kevin Smith, Jon Favreau, George Romero, Darren Aronofsky ir Mike Judge. Fantastic Fest įvyko tokių žinomų filmų kaip “Bus kraujo” (“There will be blood”), “Apocalipto” (“Apocalypto”), “Ponas Bronkas” (“Gentelmen Broncos”) ir “Zombių žemė” (“Zombieland”) premjeros.

Savaitinis JAV pramogų industriją apžvelgiantis leidinys „Variety“ įtraukė kino festivalį FANTASTIC FEST į „10 mylimų pasaulinių kino festivalių“ sąrašą, kuriame taip pat puikuojasi Kanų, Telluride ir Toronto kino festivaliai.

“Dalyvavimas šiame festivalyje ir vos ne visų pagrindinių prizų laimėjimas yra neįtikėtinai didelė sėkmė. Juolab, kad filmas bus platinamas Jungtinėse Valstijose. Tai ko gero pirmas kartas Lietuvos kino istorijoje, kai filmo platinimo teises nupirko šios šalies kino platintojai. Todėl manome, kad gauti apdovanojimai, dar padidins filmo platinimo JAV mastą. Juk čia filmai platinami tūkstančiais kopijų. Net ir keleto šimto kopijų “nedidelis” platinimas mums yra didelis pasiekimas“ – filmo sėkme džiaugėsi prodiuserė Ieva Norvilienė.

Iki šiol filmas „Aurora“ yra apdovanotas specialiuoju tarptautinio Karlovy Vary (Čekija) kino festivalio programos „East of the West“ prizu, specialiuoju Neutchatel (Šveicarija) kino festivalio prizu, specialiuoju Palic (Serbija) kino festivalio kino kritikų prizu bei Emeric Pressburger prizu tarptautiniame Miscolci (Vengrija) jaunųjų kino kūrėjų festivalyje.

Filmą „Aurora“ prodiusavo nepriklausoma Lietuvos kino gamybos kompanija Tremora kartu su Acajou Films (Prancūzija) ir Les Films Du Cinema (Belgija). Filmo gamybą parėmė Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Europos kino rėmimo fondas Eurimages ir Europos Sąjungos paramos audiovizualiniam sektoriui programa Media.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)