Tai filmas apie talentingąjį Rusijos kūrėją Viktorą Kosakovskį ir jo naujausio filmo „Tegyvuoja Antipodai“ („¡Vivan las Antipodas!“, 2011) kūrimą. Jį pristatė pats V. Kosakovskis, sulaukęs ypatingo žiūrovų susidomėjimo ir simpatijų – po seanso prie kasos nusitęsė eilutė žiūrovų, norinčių įsigyti bilietus į VDFF rodomą V. Kosakovskio filmų retrospektyvą.

Besidomintys išskirtine V. Kosakovskio kūryba ir sugebėjimu įžvelgti stebuklą kasdienybėje, kviečiami į atvirą režisieriaus paskaitą. Ji vyks rugsėjo 22 d, šeštadienį, „Skalvijos“ kino centre nuo 11 val. Režisierius dalinsis taikliais pastebėjimais, jam atsivėrusiomis dokumentinio kino paslaptimis ir patirtimis, atsakys į auditorijos klausimus.

Penktadienį festivalio rengėjai Vilniaus oro uoste pasitiko kitus festivalio svečius – filmo „Pažadas“ („Ein Versprechen“, 2011) režisierių Leviną Peterį ir prodiuserę Elsą Kremser. „Pažadas“ – tai dokumentine medžiaga grįsti pasvarstymai apie santykius, santuoką ir skyrybas. Tarp Levino ir ir Elsos užsimezgę santykiai pastūmėjo juos patyrinėti šiuos dalykus dokumentinio kino forma.

„Duoti pažadą santykiuose man buvo drąsos reikalaujantis žingsnis. Manau, svarbu įsisąmoninti, kad pažadai gali kisti lygiai taip pat, kaip ir santykiai“, – sakė „Pažado“ prodiuserė E. Kremser. Su VDFF žiūrovais „Pažado“ autoriai susitiks rugsėjo 22 d. „Skalvijos“ kino centre.

Sekmadienį visus bitnikų kūrybos gerbėjus VDFF rengėjai kviečia į po pietų pradėsiančią bitnikų knygų mugę. „Skalvijos“ kino centre leidyklos „Baltos lankos“ bei „Kitos knygos“ prekiaus J. Kerouaco, W. S. Borroughso, P. Bowleso bei kitų autorių knygomis leidyklos kaina – maždaug trečdaliu pigiau nei knygynuose.

Renginio metu taip pat bus renkamas seniausias VDFF žiūrovo išsaugotas bitnikų leidimas.

Vakare specialiąją festivalio programą „Bitnikai kelyje“ atvers Chucko Workmano filmas „Ištakos: bitnikų ir „palūžusios kartos“ istorija“ (1999). Tai apibendrinantis dokumentinis pasakojimas apie garsiąją bitnikų trijulę – J. Keroaucą, William S. Burroughsą, A. Ginsbergą. Bitnikų gerbėjams festivalio rengėjai siūlo pasižiūrėti dar 3 filmus iš specialiosios programos, atskirai pristatnčius minėtųjų bitnikų portretus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją