Lietuvoje pirmieji progą išvysti dar daugiau netikėtų Bilbo Beginso ir jo bičiulių nuotykių turi tik DELFI skaitytojai:

Filmas „Hobitas: nelaukta kelionė“ bus pirmasis iš naujosios P.Jacksono trilogijos, kurią režisierius su komanda kuria pagal garsiojo britų rašytojo Johno Ronaldo Reuelio Tolkieno romaną „Hobitas“, išleistą 1937 metais. Vieną laukiamiausių šių metų kino filmų Lietuvos kino teatrus pasieks gruodžio 14 d.

Filme žiūrovai išvys garsiosios „Žiedų valdovo“ trilogijos užuomazgas ir netikėtus priešistorės vingius. Pagrindinį hobito Bilbo vaidmenį trilogijoje atliks Martinas Freemanas. Šioje juostoje žiūrovai dar išvys mylimus aktorius, matytus ir ankstesniuose P.Jacksono darbuose – filme pasirodys tokios kino žvaigždės kaip Cate Blanchett, Elijah Woodas, Andy Serkisas, Orlando Bloomas ir kiti.

Beje, ši savaitė yra paskelbta J.R.R.Tolkieno savaite, kurios metu gerbėjai ne tik švenčia „Hobito“ išleidimo metines, bet ir siaučia tradicinėse Hobito dienos iškilmėse. Šiemet Hobito diena visame pasaulyje numatyta rugsėjo 22-ąją – atkakliausi gerbėjai jau ruošia specialią atributiką ir teminius vakarėlius, kurių metu bus paminėti Bilbo ir Frodo Baginsų gimtadieniai.

Teigiama, kad jie gimė tą pačią dieną tik skirtingais metais – Bilbas 2890-aisiais, o Frodas 2968-aisiais Trečiojo amžiaus metais. Dažniausiai J.R.R.Tolkieno kūrybos aistruoliai šią šventę pasitinka su puota, kokias savo kūriniuose aprašė rašytojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)