Daugybės simpatijų sulaukęs filmas sumušė ne tik visus lietuviško kino žiūrimumo rekordus, bet ir iškeliavo į turbūt didžiausią kino turą per pasaulį.

Per pastaruosius metus Indijoje, Kinijoje, Norvegijoje, Danijoje, Švedijoje, Baltarusijoje, Rusijoje, Ukrainoje, Didžiojoje Britanijoje, JAV, Latvijoje ir Estijoje lietuvių bendruomenės turėjo proga išvysti filmą „Tadas Blinda. Pradžia“ ir pabendrauti su jo kūrėjais, taip pat buvo išleistas filmo DVD. Savo šalių televizijose filmą pamatys ne tik Lietuvos, bet ir Prancūzijos, Turkijos bei Vokietijos žiūrovai.

Kino juosta apkeliavo ir įvairius Lietuvos kraštus – po gegužę vykusios apdovanojimų ceremonijos „Sidabrinė gervės 2012“ kūrybos grupė keliavo po mažuosius šalies miestelius ir kaimus, taip sudarydama galimybę tūkstančiams gyventojų išvysti istoriją apie Tadą Blindą. Tiesa, filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ kelionių maratonas dar nepasiekė savo finišo – spalio 10 d. kino juostos premjera įvyks Kanadoje, Toronte, o lapkričio pradžioje filmas bus rodomas Vokietijoje vykstančiame „Cottbus“ festivalyje.

„Mums didžiausią įspūdį per šiuos kelionių metus paliko tai, kad lietuviškas filmas nuvyko taip toli, tiek daug žmonių gavo progą jį pamatyti ir buvo dėkingi. Tokį tikslą ir turėjome – suteikti progą pamatyti „Tadas Blinda. Pradžia“ žmonėms už Lietuvos ribų, ne iš piratinių versijų, o kokybiškai“, – kalbėjo filmo prodiuseris Žilvinas Naujokas.

Jis negailėjo padėkų visoms ambasadoms ir konsulams, kurių dėka kelionės ir susitikimai su svečiose šalyse gyvenančiais lietuviais tapo įmanomi. Ž.Naujokas pabrėžė, kad aktorių, režisieriaus ir kitų kūrybinės grupės narių bendravimas su užsienyje gyvenančiais tautiečiais buvo ne tik malonus, bet ir labai vertingas.

„Išties retai pasitaiko progų, sužinoti, kuo gyvena užsienio lietuviai, kas jiems įdomu. Taip pat tai buvo išskirtinė galimybė kūrybinei grupei apsilankyti užsienio šalyse, mat visi jos nariai nuolat dirba Lietuvoje“, – teigė prodiuseris. Beje, filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ kūrėjai intriguoja, kad kelionių metu ne tik dairėsi į šalis, bet ir dirbo prie naujų kūrybinių planų. Juos paskelbti žadama dar iki spalio.

Nuotraukų albume - kelionių akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)