Filmas „Hobitas: nelaukta kelionė“ bus pirmasis iš naujosios P.Jacksono trilogijos, kurią režisierius su komanda kuria pagal garsiojo britų rašytojo Johno Ronaldo Reuelio Tolkieno romaną „Hobitas“, išleistą 1937 metais. Pagrindinį hobito Bilbo Beginso vaidmenį filmuose atliks Martinas Freemanas.

Juostoje „Hobitas: nelaukta kelionė“ žiūrovai išvys mylimus aktorius, matytus ir ankstesniuose P.Jacksono darbuose – filme pasirodys tokios kino žvaigždės kaip Cate Blanchett, Elijah Woodas, Andy Serkisas, Orlando Bloomas ir kiti.

Užburiantys filmo „Hobitas: nelaukta kelionė“ nuotykiai prasideda tuomet, kai ramiai gyvenantį Bilbą Beginsą aplanko išminčius Gendalfas. Hobitas įtraukiamas į pavojingą ir atsakingą misiją, kurios tikslas – atgauti prarastą nykštukų Ereboro karalystę. Šią užgrobė slibinas Smogas. Prisijungęs prie trylikos nykštukų būrio Bilbas keliauja ten, kur tyko iššūkiai ir pavojai. Mažų, bet kovingų žygeivių laukia susidūrimai su kraupiais goblinais, piktais orkais, mirtį nešančiais vilkažmogiais, milžiniškais vorais, pavidalą keičiančiais gyviais ir burtininkais.

Nors spalvingos kompanijos kelias driekiasi į Vienišąjį kalną, pakeliui jie turi įveikti goblinų tunelius. Būtent ten Bilbas sutinka padarą, pakeitusį jo gyvenimą visiems laikams, – Golumą. Po kurio laiko paaiškėja, kad nuo hobito žingsnių priklauso visos Viduržemės likimas.

Pagal pradinį sumanymą „Hobito“ ekranizacija turėjo būti iš dviejų dalių, o paskutiniosios, trečiosios, kūrimas buvo patvirtintas tik šią vasarą. P.Jacksonas „Warner Bros.“ išplatintame pranešime spaudai tikino, kad peržiūrėjęs beveik baigtą pirmąjį filmą ir dalį antrojo, suvokė, kad romano istorija pernelyg turtinga, kad sutilptų tik į dvi juostas. „Turėjome rinktis – ar papasakoti daugiau? Mūsų kaip kino kūrėjų ir šio kūrinio gerbėjų atsakymas buvo vieningas – „taip“. Žinome, kokius stiprius herojus mūsų komanda pažadino gyvenimui, žinome, kokia įtraukianti, užburianti ir visa apimanti gali būti ši istorija. Trečias ir pats svarbiausias dalykas yra tas, kad jei nekurtume trečiojo filmo, daugelio herojų istorijos taip ir liktų nenušviestos“, – kalbėjo filmo „Hobitas: nelaukta kelionė“ režisierius.

Nors pirmoji trilogijos dalis kino teatrus pasieks jau gruodį, antrosios teks palūkėti iki 2013-ųjų gruodžio, o trečiosios – net iki 2014-ųjų vasaros. Visų „Hobito“ filmų veiksmas vyksta Viduržemėje, 60 metų iki „Žiedų valdovo“ trilogijoje nupasakojamų įvykių.

Prie filmo „Hobitas: nelaukta kelionė“ scenarijaus kūrimo prisidėjo ir garsusis meksikietis Guillermo del Toro. 2008-ųjų balandį dabartinis filmo kūrėjas P.Jacksonas buvo pasikvietęs kolegą dirbti šios fantastinės juostos režisieriumi, tačiau Guillermo del Torro teko atsisakyti pagrindinio projekto vairininko darbo 2010-aisiais, dėl ilgalaikio filmavimo darbų atidėliojimo. Būdamas aistringas „Hobito“ palaikytojas jis liko vienu iš juostos scenaristų.

Pirmasis filmo „Hobitas: nelaukta kelionė“ anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)