Italijos miestelyje Bosco Chiesanuova visą praėjusią savaitę vykusiame tarptautiniame festivalyje buvo pristatyti 59 filmai iš 21 šalies.

Beveik pusė šių filmų – net 24 – italų premjeros. Į konkurso programą buvo įtrauktas 21 filmas: demonstruota dokumentika, animaciniai filmai, trumpo metro ir pilnametražiniai vaidybiniai filmai.

 Antrąjį šio festivalio prizą pelniusiai E.Vertelytei įteikta 2 tūkst. eurų premija ir statulėlė. Pirmoji vieta atiteko vienam žymiausių norvegų dokumentinio kino meistrų Skule Erikseno filmui „Vinterlys“ („Žiemos šviesos“).



Iš kino režisierių bei kino kritikų sudarytos tarptautinės komisijos vertinimu, E.Vertelytės filmas yra „didelės ekspresijos dokumentinis filmas, kurio pagrindinis personažas – tarsi iš neorealizmo filmų. Filmo kalba ištikima ir artima tikrovei, bet jis jaudina taip, tarsi būtų išgalvota istorija“.



Filmą “UB Lama” prodiusavo tarptautinių festivalių laureatas Arūnas Matelis ir jo kūrybinė grupė „Nominum“ kartu prodiuseriu Luku Trimoniu bei Didžiosios Britanijos studija „Wostok“. Filmas pasakoja apie jurtoje prie Ulan Batoro (Mongolija) gyvenantį išdykusį dvylikametį mongolų berniuką Galaa, ketinantį tapti budistų vienuoliu lama.

Filmas "UB Lama" šį pavasarį jau laimėjo pagrindinį prizą Stambule vykusiame tarptautiniame kino festivalyje, sulaukė tarptautinių JAV festivalių dėmesio bei dalyvavo legendiniame Krokuvos kino festivalyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)