1. Stambiausias Rusijos lauko reklamų operatorius „News Outdoor“ pareiškė, jog T. Bekmambetovo filmo plakatas yra neetiškas, propaguoja žiaurumą ir prievartą bei prieštarauja Rusijos Federacijos įstatymams. Kompaniją šį plakatą priskyrė reklamos, iššaukiančios prievartą, kategorijai. Kompanijos atstovai teigė, jog toks JAV Prezidento Abraomo Linkolno vaizdavimas taip pat yra nekorektiškas ir įžeidžia valstybės vadovo atminimą. „Remiantis šiomis aplinkybėmis ir socialinės atsakomybės politika, kuria vadovaujasi kompanija „News Outdoor“, buvo priimtas sprendimas atsisakyti publikuoti šią reklamą“, - rašoma kompanijos pranešime spaudai.

2. Egzistuoja neoficiali versija, jog toks „News Outdoor“ sprendimas buvo įtakotas paties T. Bekmambetovo, kuris, prieš kelerius metus duotame viename interviu tvirtino, jog „gera antireklama – taip pat reklama“. Tuo tarpu kiti neoficialūs šaltiniai teigia, jog režisierius, pasitelkdamas visus įmanomus ryšius daro viską, kad „News Outdoor“ atšauktų savo sprendimą, kadangi tokie veiksmai gali skaudžiai kirsti per filmo pajamų kišenę.

3. Pasirodžius pirmajai būsimojo filmo vaizdo medžiagai Jungtinėse Amerikos Valstijose ėmė formuotis judėjimas, ketinantis boikotuoti filmą ir neleisti jam pasirodyti kino ekranuose. „Istorinio paveldo sergėtojais“ save vadinantys piliečiai tvirtina, jog T. Bekmambetovo filmas juodina vienu įtakingiausių ir šviesiausių JAV prezidentų vadinamą A. Linkolną, iškraipo istorinius faktus ir viešai pašiepia valstybės vadovą, tiek daug nuveikusį savo šalies labui.

4. Režisieriaus sprendimu, pirmoji veiksmo ir siaubo trilerį „Abraomas Linkolnas. Vampyrų medžiotojas“ pamatė JAV lėktuvnešio „Abraomas Linkolnas“ įgula. Specialių seansų metu „20th Century Fox“ kino kompanija filmą parodė daugiau kaip 15 tūkst. šalies karių, tarnaujančių įvairiuose padaliniuose ir karštuosiuose pasaulio taškuose. Anot filmavimo grupės, filmas turėtų įkvėpti kovai ir palengvinti karių moralinę būklę.

5. Naujasis režisieriaus filmas buvo pasirinktas liepos 1-3 dienomis Maskvoje trečiąkart vykusio tarptautinio veiksmo filmų festivalio „Astana“ atidarymo filmu. Festivalio programoje iš viso buvo parodyta 16 juostų, tarp kurių „Nepaprastas Žmogus Voras“ (orig. „The Amazing Spider-Man“, 2012) bei veiksmo filmai iš Kinijos, Venesuelos, Indijos ir Pietų Korėjos.

6. Ties filmu „Abraomas Linkolnas. Vampyrų medžiotojas“ dirbo daugiau kaip 40 kaskadininkų, įskaitant ir kovų choreografijos specialistą Igorį Cajų.

7. Kuriant filmą amerikiečių prezidentą, didžiąją daugumą filmavimo grupės narių sudarė rusai. Režisierius Filme matomi specialieji efektai – taip pat rusų komandos nuopelnas.

8. Filmą animatorius – Oskaro laureatas Aleksandras Petrovas, 2000-aisiais nominuotas geriausio trumpo metro filmo kategorijoje už juostą „Senis ir jūra“ (orig. „Старик и море“, 1999). A. Petrovo propaguojama animacijos technika yra itin sudėtinga, kadangi dailininkas tapo pirštais, ir tik itin išskirtiniais atvejais panaudodamas teptukus.

9. Juostos pagrindu tapo rašytojo Setho Grahame-Smitho to paties pavadinimo bestseleris. Holivude tapęs savotiška sensacija, jaunasis rašytojas padėjo pamatus mash-up žanro populiarumui, kai sujungiami du skirtingi, net priešingi vienas kitam kūriniai. 2009-aisiais išleidęs romaną „Puikybė ir prietarai, ir zombiai“ (orig. „Pride and Prejudice and Zombies“), romantika alsavusį Jane Austen pasaulį rašytojas užpildė zombiais ir jau derasi dėl filmo ekranizavimo.

10. Juostos kūrėjai filme pina A.Linkolno biografijos faktus ir išgalvotus faktus. Pagrindiniu ginklu A. Linkolno kovoje prieš vampyrus tapo sidabrinis kirvis, o antgamtinėmis savybėmis apdovanotas prezidentas, esant būtinybei, sugeba pakilti į orą.

Paskui save apkalbų šleifą ir įdomių įvykių virtinę velkantis filmas žada būti iš tiesų įspūdingu. Juk režisieriaus T.Bekmambetovo rankose net ir paprasčiausia istorija virsta kraują stingdančiu nuotykiu. Filmų „Ieškomas“, „Dienos sargyba“ bei „Nakties sargyba“ kūrėjo juosta „Abraomas Linkolnas. Vampyrų medžiotojas“, prodiusuota paties Timo Burtono, į Lietuvos kino ekranus įsisuks rugpjūčio 3 dieną.

Ištraukos iš filmo ir aktorių, režisieriaus bei prodiuserio Timo Burtono komentarai:
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)