Daugeliui kino stovykla tapo vasaros tradicija, o jos organizavimas – struktūruota praktika. Organizatoriai džiaugiasi, jog šįmet renginys įgis dar daugiau trapdiscipliniškumo, be to, sulauks skirtingas sritis, mokyklas, požiūrius atstovaujančių svečių.

„Temos idėja gimė pernykštėje stovykloje, diskutuojant apie kiną, laisvę, miestą ir istoriją. Kadangi kino ir istorijos santykis yra nevienareikšmis, pagalvojome, jog būtų įdomu ir verta į šiuos du dalykus įsigilinti“, – sako viena organizatorių Lina Kaminskaitė-Jančorienė.
Pasak jos, kinas gali būti vertinamas ne tik kaip visuomenės, kurioje jis buvo sukurtas, istorijos atspindys, bet ir kaip savarankiškas istorijos šaltinis. Maža to, ir pati istorija gali būti užrašyta ne knygoje, o istorinėje kino ar televizijos juostoje.

Norintys prisijungti, yra kviečiami atvykti į stovyklą žiūrėti filmų bei įsigilinti į sudėtingus, virš šimto metų trunkančius, kino ir istorijos santykius. Registruotis adresu goda@menoavilys.org iki liepos 22 d.

Šis renginys jau trečius metus iš eilės suburia kino kūrėjus, tyrinėtojus ir žiūrovus bei suteikia jiems atvirą ir neformalią erdvę diskutuoti tam tikra tema. Pernai stovyklautojai gilinosi į „Kino ir laisvės“ sąsajas, 2010-aisiais vykusios pirmosios kino stovyklos dalyviai leidosi į kelionę, plečiančią kelio filmo žanro ribas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją