Po filmo premjeros abu kino meistrai apsilankė Tarptautiniame Maskvos kino festivalyje kur T. Burtonui buvo įteikta auksinė Šv. Jurgio statulėlė „už indėlį į kino pramonę“. Apdovanojimą įteikęs italų kino klasikas Paolo Taviani prisipažino režisieriui nuoširdžiai pavydintis neįtikėtinos fantazijos ir prisipažino su pasimėgavimu žiūrįs jo filmus. Nepaisant jam skirtų liaupsių, T. Burtonas negailėjo gražių žodžių kolegai T. Bekmambetovui ir pristatydamas savo prodiusuojamą filmą „Abraomas Linkolnas. Vampyrų medžiotojas“ prasitarė, sakė, jog tik rusų režisierius ir galėjo sukurti filmą apie amerikiečių prezidentą.

Ne ką mažesnių ovacijų nusipelnė ir Holivude palengva kojas apšylantis scenaristas Sethas Grahame-Smithas, remiantis kurio romanu ir buvo sukurtas filmas. Didžiajame kine debiutavęs kaip T. Burtono režisuoto filmo „Nakties šešėliai“ (orig. „Dark Shadows“, 2012) scenaristas šis jaunuolis taip sužavėjo visko mačiusį režisierių, jog pastarasis pakvietė S. Grahame-Smithą sukurti scenarijų filmui „Vabalų sultys 2“ (orig. „Beetlejuice 2“).

Panašu, kad jaunasis scenaristas atrado aukso gyslą, vadinamąjį mash-up žanrą, kai sujungiami du, visiškai skirtingi, ir net priešingi vienas kitam, kūriniai. Tokiu būdu 2009-aisiais pasirodė jo romanas „Puikybė ir prietarai, ir zombiai“ (orig. „Pride and Prejudice and Zombies“), kuriame rašytojas Jane Austen pasaulį užpildė kraupiais zombiais. Įspūdingo pavadinimo ir plakatų dėka romanas tapo sensacingu įvykiu dar prieš jam pasiekiant knygynų lentynas, o pirmąją prekybos savaitę „New York Times“ sudarytame bestselerių sąraše užėmė trečiąją vietą.

Ne mažesnį šurmulį kelia ir S. Grahame-Smitho knyga „Abraomas Linkolnas. Vampyrų medžiotojas“, kuriame rašytojas meistriškai pina istorinius faktus ir pramanus. Neiškraipydamas istorinių faktų scenaristas juos pateikia kitu kampu ir pasaulio istorijai suteikia naujų prieskonių. „Jeigu pažvelgtume į Abraomo Linkolno gyvenimą, pamatytume, kad jis užburiantis ir savaip antgamtinis. Jo gyvenimas man primena klasikinę istoriją apie superherojus. Štai kodėl ėmiausi šio romano“, - kalbėjo filmo „Abraomas Linkolnas: vampyrų medžiotojas“ scenaristas S. Grahame-Smithas.

Sekant S. Grahame-Smitho pavyzdžiu mash-up žanras Holivude vis labiau populiarėja, tad tikėtina, jog artimiausiu metu sulauksime dar kelių filmų, kurių scenarijuje pinsis iš pirmo žvilgsnio nesuderinami dalykai.

Įspūdingais specialiaisiais efektais ir netikėtais siužeto vingiais galinčioje pasigirti juostoje respublikonas Prezidentas Abraomas Linkolnas kovoja prieš vampyrus. Kilus pilietiniam karui A. Linkolnas stoja į kovą prieš pietines valstijas ir vergvaldžius bei jiems talkinančius vampyrus norėdamas ne tik išžudyti nekenčiamus kraujasiurbius, bet ir sunaikinti rasinę neapykantą bei panaikinti vergiją.

Lietuvos kino teatruose filmas startuoja nuo rugpjūčio 3 dienos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)