Ištikimiausių filmo gerbėjų jau laukia ir išmaniesiems telefonams bei žaidimų konsolėms sukurti žaidimai, „Ledynmečio“ pusryčių dribsniai ir net teatralizuotas pramoginis šou.

1. Prieš filmą žiūrovai išvys 4 minučių trukmės trumpametražį filmą apie Megę Simpson „Ilgiausia diena darželyje“ (orig. „The Longest Daycare“). Tokiu būdu pirmąkart istorijoje filmas apie Simpsonų šeimą kine bus parodytas 3D formatu.

2. Remdamasi animacinio filmo „Ledynmetis 4: žemynų atsiradimas“ motyvais kompanija „Gameloft“ sukūrė strateginį žaidimą „Ice Age Village“, kurio pagrindiniu veikėju tapo voverė Skretas. Balandžio 5 dieną išleistas 3 Mb dydžio žaidimas skirtas išmaniesiems telefonams bei planšetiniams kompiuteriams, kuriuose įdiegta Android 2.0.1 ir naujesnė operacinė sistema.

3. Kitą savaitę prekybos taškus pasieks dar vienas animacinio filmo motyvais sukurtas žaidimas, skirtas žaidimų konsolėms Xbox 360, PlayStation 3 ir Nintendo.

4. 2012-ųjų lapkritį Wembley stadione Londone įvyks spektaklio „Ledynmetis: mamuto nuotykiai“ (orig. „Ice Age Live! A Mammoth Adventure“) premjera, kurioje pinsis dailiojo čiuožimo ir šokių elementai, dainos, specialieji efektai, lėlių teatro pasirodymai ir akrobatikos triukai. Renginį režisuoja bei scenarijų, muziką ir renginio kostiumus kuria pripažinti specialistai Guy Caronas, Ella Louise Allaire, Martinas Lordas Fergusonas ir Michaelas Curry, dirbę su garsiuoju Monrealio cirku „Cirque du Soleil“, „Holiday on Ice“ kompanija, kuriančia pasirodymus ant ledo bei „Walt Disney“ studija. Po šio pasirodymo spektaklis „Ledynmetis: mamuto nuotykiai“ iškeliaus į penkerius metus truksiantį pasaulinį turą.

5. Filmo kūrėjai tvirtina, kad ilgai rinkosi, kas garsins naująją filmo heroję – tigrę Širą. „Kurdami tigro Diego aistrų objektą – žavią aštriadantę tigrę Širą supratome, kad seksualus balsas – svarbus Širos ginklas, todėl buvo tarsi savaime aišku, jog ši tigrė – savotiškas aktorės Jennifer Lopez prototipas“, - sako prodiuseris Džonas C. Donkinas. Pati dainininkė sako nesijaučianti seksualia vilioke, tačiau vadina save „Ledynmečio“ filmų gerbėja ir apgailestauja dėl įtempto darbų grafiko negalinti dalyvauti jo premjeroje.

6. Iš kitų serijos filmų „Ledynmetis 4: žemynų atsiradimas“ išsiskiria bene didžiausiu animaciniame filme skambančių muzikinių kompozicijų ir dainų skaičiumi.

7. „Ledynmetis 4: žemynų atsiradimas“ bus pirmasis „Ledynmečio“ serijos filmas, sukurtas 2.35:1 kadro formatu ir pirmas filmas, kuriam prasidedant pamatysime naują kino studijos „20th Century Fox“ logotipą, pirmąkart matytą 2009-ųjų Jameso Camerono filme „Įsikūnijimas“ (orig. „Avatar“).

8. Vos pasirodžius informacijai apie ketvirtąjį „Ledynmečio“ serijos filmą buvo manoma, kad jis vadinsis „Ice Age: Th4w“, o užšalę Menis, Sidas, Diego, Elė ir Skretas bus eksponuojami šiuolaikiniame muziejuje, kuriame gyvūnai atgis ir patirs nuotykių, patekę į XXI amžių.

9. „Ledynmetis 4: žemynų atsiradimas“ taps pirmuoju serijos animaciniu filmu, kuriame išvysime net kelis tigrus, tinginius, mamutus, voveres ir daugybę dar nematytų gyvūnų. Ankstesniuose filmuose galėjome išvysti tik pagrindinius veikėjus ir šių personažų antrąsias puses, neparodant daugiau jų gentainių.

Animaciniame filme „Ledynmetis 4: žemynų atsiradimas“ ant ledo lyties plūduriuojantys ištikimi draugai, atskirti nuo savo gimtųjų vietų, ieškodami kelio atgal yra priversti išplaukti į platųjį vandenyną, kur jų laukia dar nematytos žemės, egzotiški gyvūnai ir karingai nusiteikę piratai. Kuo baigsis jau ketvirtoji Menio, Sido, Diego, Elės ir Skreto kelionė, lietuviškai įgarsintame animaciniame filme 3D formatu pamatysite jau nuo trečiadienio.

Lietuviškai filmą įgarsino muzikantas Rimas Šapauskas, aktoriai Arūnas Sakalauskas, Dainius Svobonas, Džiugas Siaurusaitis, Algis Dainavičius, Irmantas Jankaitis, Elvyra Žebertavičiūtė ir kiti.

Filmo anonsas:

„Skratistas“:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją