”Tai išskirtinai vizualus filmas, tyrinėjantis aistros prigimtį, kur mokslinė fantastika sujungiama su bauginančiai atvira ir viliojančia meilės istorija. Šis filmas skirtas mąstančiam žiūrovui, kuris ilgisi nenuspėjamo, aistra pulsuojančio ir žmogaus prigimtį atskleidžiančio nuotykio.” – sako filmo autorė Kristina Buožytė.

Lietuvių režisierės K.Buožytės ir jos bendraautoriaus prancūzo Bruno Samper naujas darbas konkursinėje programoje varžysis su tokių šalių kaip Vengrija, Čekija, Estija, Latvija, Serbija, Lenkija, Rumunija kino kūrėjų darbais.

„Džiaugiamės, kad filmas pristatomas viename didžiausių Europos kino festivalių programoje. Pakvietimo dalyvauti Karlovy Vary festivalyje sulaukėme po „Auroros“ peržiūros tarptautinio Kanų kino festivalio mugėje. Didieji festivaliai mėgsta sekti kūrybinį režisierių kelią. Labai dažnai pasitaiko, kad vieną kartą pakviestas dalyvauti A klasės festivalyje režisierius, kviečiamas dalyvauti ir toliau. O juk būtent Karlovy Vary festivalyje 2008-ais įvyko tarptautinė debiutinio K.Buožytės filmo „Kolekcionierė“ premjera.“ – sako filmo prodiuserė Ieva Norvilienė.

Kino festivalio metu filmą „Aurora“ tarptautinei publikai pristatys filmo kūrėjų komanda: režisierė ir scenarijaus autorė K.Buožytė, pagrindinius vaidmenis atlikę aktoriai Marius Jampolskis ir Jurga Jutaitė, filmo operatorius Feliksas Abrukauskas bei filmo prodiuserė Ieva Norvilienė.
Ištrauka iš filmo "Aurora"

“Pakvietimo dalyvauti Karlovy Vary festivalyje sulaukėme po filmo peržiūros tarptautinio Kanų kino festivalio mugėje. Labai džiugu, kad filmu susidomėjo ne tik įvairūs kino festivaliai, bet ir kino platintojai – filmo platinimo teises jau įsigijo JAV bei Švedijos distributoriai.“ – sako filmo prodiuserė.

Filmas „AURORA“ – tai psichologinis trileris su mokslinės fantastikos elementais, perteiktas per šokiruojančią meilės istoriją, kuri nagrinėja sąsajas ir konfliktus tarp žmogaus kūno (išorinio) ir minčių (vidinio) pasaulių. Filmas kelia klausimą, kas yra žmogus: instinktai ir vidiniai troškimai, ar atsakomybės jausmas ir kontrolė.