Šį faktą DELFI patvirtino ir pats E.Vėlyvis. Paklausus, kodėl savo filmui jis pasirinko būtent šį aktorių, režisierius užsiminė, kad pasikviesti tokių kino hitų kaip „Dingti per 60 sekundžių“ bei „Vagišiai“ žvaigždę jis norėjo ir dėl asmeninių simpatijų: „Jis yra pasaulinė kino žvaigždė. Vienas mėgstamiausių mano aktorių. Priešingu atveju tikrai jo nesikviesčiau. Kine niekada niekas nevyksta atsitiktinai.“

Tiesa, kol kas su britų kino aktoriumi Lietuvos kino kūrėjas užsiminė dar nesantis pažįstamas. „Man asmeniškai su juo neteko gerti degtinės, bet aš tikiuosi, kad taip greitu metu atsitiks“, - žodžių į vatą nevyniojo E.Vėlyvis.

Pasiteiravus, ar su V.Jonesu ilgai teko derėtis dėl honoraro, režisierius užsiminė, kad to jis tikrai nežino. Mat tokie darbai - jau ne jo tiesioginė pareiga.

Vinnie Jonesas puikiai kino žiūrovams pažįstamas iš Guy Ritchie filmų "Lok, stok arba šauk", "Vagišiai", taip pat jis suvaidino juostose "Iksmenai: žūtbūtinis mūšis", "Mergina vaikino kelnėse", "Operacija Kardžuvė".

E. Vėlyvis pradėjęs karjerą kaip reklaminių klipų režisierius, kino žiūrovų dėmesį atkreipė festivalyje "AXX" rodytais darbais: "Matvaju", "Mazgas". Pilmametražis filmas "Zero" sulaukė palankių vertinimų, o jo tęsinys „Zero II“ tapo populiariausiu ir komerciškai sėkmingiausiu lietuvišku kino filmu.

DELFI jau anksčiau yra rašęs, jog režisierius lankėsi Londone, kur rinkosi būsimojo filmo aktorius. Tuomet aiškėjo, jog E.Vėlyvio planai - išties ambicingi. „Kalbame apie tokius aktorius kaip Jasonas Stathamas ir Toby'is Kebbellas“, - 2011 metų sausį tvirtino režisieriaus aplinkos šaltinis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)