Žmogus-voras – klasikinis „Marvel“ komiksų herojus, kurį sukūrė Stanas Lee ir Steve‘as Ditko. Pirmąsyk jis pasirodė 1962 metais, paskutiniame komiksų knygos „Amazing fantasy“ (liet. „Nepaprasta vaizduotė“) leidime.

Herojus padarė tokį įspūdį, kad visas komiksas buvo pervadintas „The Amazing Spider-Man“ (liet. „Nepaprastas Žmogus-voras“) ir vėl išleistas 1963 metais.

Puikiai Žmogaus-voro gerbėjams žinoma pirmoji herojaus meilė Gven Steisi pirmąsyk komikse pasirodė 1965-aisiais.

Daktaras Konorsas arba Driežas taip pat yra klasikinis „Marvel“ herojus, blogietis, pirmąsyk pasirodęs 6-ajame Žmogaus-voro komiksas 1963-aisiais.

Apie vietas ir specialiuosius efektus

Visas filmas buvo kuriamas „Sony Pictures“ studijoje, Niujorko ir Los Andželo apylinkėse, taip pat keletą savaičių – „Universal“ studijoje. Juostoje „Nepaprastas Žmogus-voras“ rodoma „Oscorp“ laboratorija buvo pastatyta „Sony“ studijoje ir tapo viena didžiausių kada nors filmui sukurtų dekoracijų. Daugiau kaip 1,3 tūkst. kvadratinių metrų pločio sceną užtruko pastatyti net dvylika savaičių.

Piterio Parkerio (Žmogaus-voro) mokyklos vidus taip pat buvo kuriamas „Sony“ studijoje, mat šiose erdvėse reikėjo atlikti daug kaskadinių triukų ir sukurti specialiųjų efektų, tad tikros mokyklos interjeras netiko. Iš viso studijoje buvo įrengtos keturios klasės, penki koridoriai, tualetas, direktoriaus ir jo sekretorės kambariai. Kovos scenai mokyklos bibliotekoje, kuri buvo sukurta atskirai, buvo pagaminta arti 300 kvadratinių metrų netikrų knygų.

Kostiumai – kaip iš kosmoso

Kurdami įspūdingą Žmogaus-voro kostiumą, dizaineriai privalėjo ieškoti pačių kokybiškiausių ir įspūdingiausių medžiagų, sukurtų pagal naujausias technologijas. Pavyzdžiui, Žmogaus-voro kaukės stiklus kūrė kompanija, gaminanti akinius nuo saulės JAV kariškiams ir Nacionalinei aeronautikos ir kosmoso administracijai (NASA). Stiklai buvo padengti specialiu sluoksniu, mažinančiu atspindžius, taip pat juose yra melsvo atspalvio optinis lęšis su veidrodiniu auksinio šešiakampio raštu ant viršaus.

Voratinklių šaudykles rankoms kūrusius dizainerius įkvėpė septintajame ir aštuntajame dešimtmetyje populiarios plačios odos apyrankės. Viena jų apsaugo ir stiklinį laikrodžio paviršių.

Naujausias filmo „Nepaprastas Žmogus-voras“ anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)