Į vieną filmavimo aikštelę susirinkę gražuolė Charlize Theron, „Salėlydžio“ sagos filmų žvaigždė Kristen Stewart bei galingasis Toras Chrisas Hemsworthas, diriguojami kino debiutanto Ruperto Sanderso sulaužė jau nusistovėjusį pasakos apie Snieguolę įsivaizdavimą ir pateikė savąją istorijos interpretaciją. Kaip visuomet, filmuojant juostą aktoriams netrūko išbandymų ir smagių įvykių, o aktorė K. Stewart netgi pagarsėjo kaip mušeika!

1. Snieguolės vaidmuo aktorei Kristen Stewart buvo pasiūlytas dar filmuojant pirmąjį „Saulėlydžio“ sagos filmą.

2. Viename interviu aktorė teigė labiau už viską pasaulyje bijanti ir nekenčianti žirgų. Nepaisant to, filmavimo aikštelėje mergina nugalėjo savo baimę ir sėdo ant ristūno.

3. Nors Kristen Stewart yra nedidelio ūgio smulkaus sudėjimo aktorė, filmavimo aikštelėje mergina ne kartą įkrėtė fizine jėga ir dideliu stotu pasižyminčiam Chrisui Hemsworthui. Kartą draugiškas apsistumdymas baigėsi tuo, jog K. Stewart, smūgiuodama į pašonę tiesiog išsviedė aktorių už filmavimo aikštelės ribų. Tačiau tuo apsistumdymai nesibaigė - jau po kelių dienų mergina kolegą apdovanojo mėlyne po akimi. „Ji tikra mušeika!“, - skundėsi C. Hemsworthas, prisipažinęs, jog nesitikėjo, kad tokia smulkutė mergina gali jį prikulti.

4. Juostos „Snieguolė ir medžiotojas“ filmavimo darbai laikinai buvo sustabdyti 2011-ųjų spalį, kuomet filmuojant kovos sceną su nykštukais aktorė Kristen Stewart persiplėšė nykščio raiščius bei filmavimo aikštelėje patyrė pėdos traumą.

5. Dėl vaidmens šiame filme Charlize Theron atsisakė filmuotis Clinto Eastwoodo biografinėje politinėje dramoje „J. Edgar“, kurioje pagrindinį vaidmenį atliko Leonardo DiCaprio.

6. Vaidinti filme Charlize Theron sutiko tuomet, kai paaiškėjo, jog filmo „Pašėlęs Maksas 4“ (orig. „Mad Max: Fury Road“) filmavimo darbai nukeliami vėlesniam laikui. Jeigu ne šis įvykis, aktorė būtų atsisakiusi karalienės Ravenos vaidmens, o jos vietą būtų galėjusios užimti Angelina Jolie arba Winona Ryder.

7. Medžiotojo vaidmenį iš pradžių turėjo atlikti aktorius Tom Hardy, atsisakęs jo dėl vaidmens Chistopherio Nolano filme „Tamsos riterio iškilimas“ (orig. „The Dark Knight Rises“). Vaidmens atsisakė ir Johnny Deppas, sutikęs filmuotis naujausiame Timo Burtono filme bei Michaelis Fassbenderis, Viggo Mortensenas ir Hughas Jackmanas. Galiausiai vaidmuo atiteko Chrisui Hemsworthui, žinomam dėl savo vaidmens filme „Toras“ (orig. „Thor“) bei greitai pasirodysiančioje fantastinėje veiksmo juostoje „Prometėjas“ (orig. „Prometeus“).

8. Kaip teigia filmo prodiuseris Joe Roth, „Snieguolė ir medžiotojas“ taps pirmuoju būsimos frančizės filmu. Garsių pasakų motyvais ketinama sukurti dar bent dvi juostas, tęsiančias pirmojo filmo pasakojimą. Dėl scenarijaus antrajam filmui Universal Pictures jau veda derybas su scenaristu Davidu Koeppu bei tikisi, jog prie filmo vairo antrąkart stos Rupertas Sandersas.

9. Filmo režisieriaus kėdė didžiojo kino debiutantui Rupertui Sandersui atiteko tuomet, kai jaunas vyras sugebėjo įtikinti prodiuserius, jog yra pajėgus sukurti filmo „Žiedų valdovas“ lygio epą su daugybe aštraus veiksmo scenų. Iš pat pradžių vyro kandidatūra į režisieriaus kėdę net nebuvo svarstoma, kadangi niekas netikėjo, jog iš reklamos verslo į kiną atėjęs naujokas yra pajėgus pateikti naują brolių Grimų pasakos interpretaciją.

10. Septyni filme matomi nykštukai pavadinti Romos imperatorių garbei: Cezaris, Tiberijus, Konstantinas, Klaudijus, Adrianas, Nerinas ir Trajanas.

Mistinė, filmams „Žiedų valdovas“ bei „Alisa stebuklų šalyje“ būdinga stilistika pagardinta juosta „Snieguolė ir medžiotojas“ žada įsimintiną reginį ir į Lietuvą atkeliauja jau birželio 1 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)