Kino festivalio „Kino pavasaris“ komanda kasmet vyksta į Kanus ir ne tik žiūri naujausius filmus ir renka kitų metų vilnietišką repertuarą, bet ir dalyvauja susitikimuose su kolegomis, planuoja, ieško naujų bendradarbiavimo galimybių.

„Kanai – tai ne tik kino šventė ir prestižiškas konkursas, tai kartu ir svarbiausias kino industrijos renginys, kurio metu vyksta sandoriai ir susitarimai. „Kino pavasaris“ šiemet daug nuveikė planuodamas 2013-ųjų festivalį. Pavyzdžiui, susitikome su organizacija UNIFRANCE, besirūpinančia prancūziško kino sklaida pasaulyje, ir sutarėme, kad kitais metais festivalio „Kino pavasaris“ šalimi partnere taps Prancūzija. Tad kitąmet tikimės sulaukti prancūzų kino žvaigždžių, garbingų kino kūrėjų ir profesionalų. Labai džiugu, kad visi sutikti kino industrijos žmonės, kurie jau lankėsi „Kino pavasaryje“, pripažįsta festivalį kaip vieną įtakingiausių festivalių Rytų ir Centrinėje Europoje bei nekantrauja vėl sugrįžti į Vilnių“, - pranešime spaudai nuveiktus darbus komentavo festivalio „Kino pavasaris“ vykdantysis direktorius Algirdas Ramaška.

Šiemet vyko produktyvūs susitikimai su Lokarno, Maskvos, Sarajevo, Transilvanijos, Bratislavos, Varšuvos, Sofijos, Berlyno, Minsko festivalių atstovais.

„Kino pavasario“ komanda dalyvavo generalinėje CICAE (Tarptautinė nepriklausomų kino teatrų bei festivalių asociacija) asamblėjoje. Čia buvo aptartas pasiūlymas CICAE asamblėją 2013 metais rengti Vilniuje, festivalio „Kino pavasaris“ metu.

Kanų kino festivalyje prasidėjo ir intensyvi kino filmų atranka kitų metų "Kino pavasariui". Programos sudarytojai Santa Lingevičiūtė ir Edvinas Pukšta tvirtino, kad jau nusižiūrėjo bent 25 filmus ir 9 trumpametražius siurprizus, dėl kurių rodymo Lietuvoje 2013-aisiais jau kalbamasi ir deramasi.

„Ypatingai džiaugiuosi, kad Kanuose pamatėme pirmąjį kandidatą konkursinei programai "Nauja Europa - nauji vardai": antrasis bosnių režisierės Aidos Begič filmas "Sarajevo vaikai" nusipelnė ir Timo Rotho vadovaujamos žiuri prizo“, - sakė E.Pukšta.

Pasak E.Pukštos, kino gurmanai galėtų atkreipti dėmesį į šiuos Kanuose rodytus filmus: "Dieviški motorai" (prancūzų režisieriaus Leoso Caraxo magiškas nuotykis), "Tarsi įsimylėję" (Irano maestro Abbaso Kiarostami drama japonų kalba), "Kitoje šalyje" (korėjiečio Hongo Sangsoo komiška drama su Isabelle Huppert), "Pasidalink su angelais" (retai kada Kenas Loachas būna toks žaismingas ir priverčia kvatoti), "Mudas" (amerikiečių jaunosios bangos talento Jeffo Nicholso nuotykių ir jausmų drama) ir "Rūke" (Sergejaus Loznicos drama apie karo išduotus žmones. Nufilmuota Latvijoje, prie jos dirbo daug lietuvių specialistų).

18-asis Vilniaus tarptautinis kino festivalis “Kino pavasaris” vyks 2013 m. kovo 13-28 d. Tarptautinė kino industrijos konferencija „Meeting point - Vilnius“ vyks kovo 25-28 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją