Per 7 renginio dienas, Krokuvoje bus parodyta apie 250 filmų iš viso pasaulio, kuriuos festivalio atrankos komisija atrinko net iš 2475 pretendentų. Krokuvos filmų festivalio nugalėtojas bus ne tik nominuojamas Europos kino akademijos apdovanojimui (europiniam "Oskarui"), bet ir be konkurso kvalifikuojamas JAV "Oskarui".

Birželio pirmąją, vaikų gynimo dieną, festivalio publikai bus pristatomas dokumentinis filmas "UB Lama", pasakojantis istoriją apie skurdžiai gyvenantį berniuką iš Ulanbatoro, kuris bando tapti budistų vienuoliu. "UB Lama" yra bendra Didžiosios Britanijos kino kompanijos WOSTOK ir režisieriaus A. Matelio studijos Nominum ko-produkcija, o taip pat ir debiutinis, pilnametražis E.Vertelytės filmas.

Filmas "UB Lama" jau ir anksčiau sulaukė tarptautinių JAV festivalių dėmesio, bei laimėjo pagrindinį prizą Stambule vykusiuose dokumentinio kino apdovanojimuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)