Net septynis mėnesius intensyviai ruošęsi filmavimo darbams garsiausi kino pramonės aktoriai iš tiesų turi ką papasakoti – filmavimo aikštelėje netrūko įdomių akimirkų.

1. Istorija apie „Keršytojus“ gimė 1963-ųjų rugsėjį, kai pasaulį išvydo pirmasis to paties pavadinimo komiksas. Tuo metu „Keršytojų“ komandą sudarė Geležinis žmogus, Toras, Halkas, Žmogus-Skruzdėlė ir Bitė, prie kurių vėliau prisijungė Kapitonas Amerika. Filmo kūrėjai teigia, jog filmo pagrindu netaps nei vieno komikso įvykiai. Juostos kūrėjai filme matomus įvykius tiesiog sugalvojo.

2. Kapitoną Ameriką, Torą, Geležinį žmogų, Sakalo akį, Halką ir Juodąją našlę filme „Keršytojai“ vaidins aktoriai, kurie jau anksčiau originaliuose šių herojų filmuose įkūnijo šiuos personažus. Filmo kūrėjai skelbia, jog „Keršytojai“ – tai jungtinis filmų „Toras“, „Kapitonas Amerika“, „Geležinis žmogus 2“ ir „Nerealusis Halkas“ kūrinys.

3. Filme netrūksta kovų scenų, todėl aktoriai Chrisas Hemsworthas, Tomas Hiddlestonas, Scarlett Johansson ir Jeremy Renneris intensyviai treniravosi padedant profesionaliems kaskadininkams. Aktoriai aktyviai mokėsi kovos menų paslapčių. Tam, kad įtikinamai suvaidintų lankininką Vanago akį, aktorius J.Renneris net lankė privačius užsiėmimus, kuriuose jį treniravo Olimpinėse žaidynėse dalyvaujantys profesionalūs lankininkai. Nepaisant to, kad bėgti ir tuo pačiu šaudyti iš lanko yra neįtikėtinai sunku net ir profesionalams, aktorius puikiai susitvarkė su šia užduotimi.

4. Nors filmavimo aikštelė buvo kruopščiai saugoma, o į ją patekdavo tik filmavimo grupės nariai, viena atkakli „Marvel“ komiksų gerbėja sugebėjo paslapčia ten prasmukti. Į filmavimo aikštelę moteris įsiveržė nešina plakatu, kuriuo sveikino aktorius atvykus į Ohajo valstiją bei prašė pasirašyti ant jos rankinėje esančių marškinėlių. Filmavimo grupei taip patiko moters poelgis, jog jie ne tik apdalino ją autografais, tačiau ir filmavimo aikštelėje surengė ekskursiją bei supažindino su režisieriumi J.Whedonu.

5. Įvairių šaltinių teigimu, filmo „Keršytojai“ biudžetas siekia 300 milijonų JAV dolerių. Ši įspūdinga suma filmą gali paversti vienu brangiausiu reginiu kino istorijoje.

6. Ilgai neatskleidus informacijos apie tai, kas filme taps Keršytojų komandos priešu buvo spėliojama, jog jais gali tapti Skrudai – nuo seno „Marvel“ komiksuose šmėžuojantys žali didžiausiai ateiviai, pasižymintys įspūdingomis galiomis. Jie – didžiausi Fantastiškojo ketverto priešai. Iš tiesų filmo piktadariu tapo netikras Toro brolis Lokis, įkūnijamas aktoriaus Tomo Hiddlestono. Pažymėtina, kad filme „Keršytojai“ Lokis taps daug pavojingesniu, piktesniu ir apsukresniu negu matėme jį filme „Toras“.

7. Torą įkūnijęs Chrisas Hemsworthas pasakojo, jog filmavimo darbai priminė vasaros stovyklą, kurioje niekas vienas kito nepažįsta, tačiau visi smagiai leidžia laiką. Tuo tarpu aktorius Samuelis L. Jacksonas nepraleido progos pasiskųsti, jog prieš prasidedant filmavimui jam teko ne tik sulieknėti, tačiau ir kaskart įsisprausti į itin ankštą jo personažo kostiumą. Kolegai antrindamas T. Hiddlestonas teigė, jog užsidėti įspūdingus, net kelis kilogramus sveriančius ir sudėtingomis konstrukcijomis pasižyminčius filmo herojų kostiumus kasdien užtrukdavo po kelias valandas. Dar apie valandą užtrukdavo grimo valymas ir kostiumo nusiėmimas filmavimui pasibaigus.

8. Filmuojant pačią didžiausią filmo sceną, kuomet puolamas Niujorkas, šių scenų filmavimui režisierius J.Whedonas pasitelkė 25 policijos pareigūnus iš 391-ojo Karo policijos diviziono. Policijos pareigūnai kovos scenoms turėjo suteikti autentiškumo ir įtikinti žiūrovus scenoje matomais veiksmais. Pirmąkart į filmavimo aikštelę įžengę pareigūnai puikiai susitvarkė su jiems patikėta užduotimi – vyrai stojo į kovą apsiginklavę 50-ojo kalibro kulkosvaidžiais ir Mark-19 granatsvaidžiais. Filmavimo grupė buvo pakerėta atsakomuoju policijos pareigūnų smūgiu ir strateginiais jų veiksmais. Sužavėtas reginio režisierius J.Whedonas nusifotografavo su tobulai savo darbą atlikusiais policininkais, ir šią nuotrauką įrėmino savo darbo kabinete.

9. Filmuojant šią Niujorko užgrobimo sceną pirmą ir paskutinį kartą filmavimo aikštelėje vienu metu susirinko visi Keršytojų komandos nariai. Savaitgalį filmuojant scenas Centriniame parke susirinkus itin didelei smalsuolių miniai, praeiviai tvirtino matę tokį reginį, kuris būtų padaręs įspūdį net ir visko mačiusiam Niujorko gyventojui.

10. „Acura“ markės automobilis, kurio vertė prilyginama kiek daugiau nei 9 milijonams JAV dolerių, sukurtas filmui „Keršytojai“ ir priklausantis Tony Starkui, netrukus bus pradėtas gaminti ir pardavimui. Modernus ir šiuolaikiškas automobilis gali pasigirti eiliniam vartotojui dar negirdėtomis technologijomis, kurios nepadarytų gėdos net ir geriausiam slaptajam agentui. Tikimasi, kad transporto priemonė bus parduodama praėjus maždaug dvejiems metams po oficialaus pristatymo. Sportinių automobilių gerbėjai turėtų nekantriai laukti 2014-ųjų, kai šis gražuolis pasieks automobilių salonus.

Įspūdingais specialiaisiais efektais „užminuotas“ filmas kino portalo IMDb sudarytame 250 geriausių visų laikų filmų reitinge tvirtai įsitaisęs 4 vietoje. Tokia statistika byloja viena – filmą verta pamatyti, o tokia proga Lietuvos kino žiūrovams išauš jau gegužės 4 dieną.

Super Bowl prailgintas treileris, su papildomais kadrais ir įdomiausiais momentais iš filmo:

Prailgintas treileris su kūrėjų interviu (režisierius, Džonis Jaunesnysis, Scarlet Johansson, Chris Evans):

Treileris ir žurnalistinis filmo pristatymas - trumpi interviu su filmo kūrybine grupe, žvaigždėmis, kadrai iš filmavimo aikštelės:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)