Dviejų pradedančių kino kūrėjų M.Kavtaradzės ir M.Stonytės susuktas vaidybinis filmas “Paskutinis žmogus, su kuriuo kalbėjau” buvo nominuotas net trijose “Sidabrinė gervė 2011” kategorijose: geriausio studento darbo, geriausio aktorės vaidmens ir geriausio scenarijaus. Merginoms ši žinia sukėlė šoką, kurį jos išgyveno paaugliškai – viena kitaib klykdamos į telefono ragelį.

Šiuo metu LMTA studijuojančios abidvi Marijos yra ne tik bendrakursės, bet ir labai geros draugės, tačiau mokslams jau kuria atskirus darbus. Nors praėjusių metų euforija kiek prislopusi, kūryba vietoje nestovi. “Lamėti prizą buvo smagu, bet tai pasimiršo, nes yra kitų darbų ir jų nesiseka daryti geriau vien dėl to, kad laimėjai “kiaušinį”, - dėstė M.Kavtaradzė.

Pernai iškilmingai paskelbtą jų laimėjimą draugai sutiko griausmingomis ovacijomis, pašokdami nuo kėdžių – daugelis jų “Sidabrinės gervės” apdovanojimus stebėjo kino centro “Skalvija” ekrane.

“Kas nepateko į iškilmingąjį renginį, susirinko apdovanojimų žiūrėti į kino salę. Ceremonijos žiūrėjimas vyks ir šiemet – jau įtraukėme “Sidabrinės gervės” retransliaciją į programą, - pasakojo “Skalvijos” direktorė Vilma Levickaitė, prisimindama M.Stonytės ir M.Kavtaradzės pernykštį laimėjimą. - “Mūsų “gervė” padėjo “kiaušinį” – 2010 metais “Skalvija” pelnė “Sidabrinę gervę” už nuoseklią edukacinę veiklą, o 2011-aisiais mūsų moksleivės gavo “Sidabrinės gervės kiaušinį” už savo filmą. Tai be proto svarbus apdovanojimas. Jį gauti jauniems kūrėjams gal net svarbiau, nei profesionalams. Tokioje pradžioje jų dar labai jautrios širdys. Šis prizas duoda ir pasitikėjimo, ir pripažinimo, parodo, kad esi teisingame kelyje.”

O ar 2011 metų “kiaušinio” laureačių užsibrėžtuose tiksluose jau yra ir “Sidabrinės gervės” statulėlė? “Dabar ne, bet vėliau laimėsime”, - neleido abejoti M.Kavtaradzė.

V.Levickaitė, apibūdindama jaunųjų kino kūrėjų bruožus, išskiria drąsą: “Jie pasižymi tuo, kad yra labai laisvi, drąsūs be jokių stereotipų, antspaudų. Pasaulį stebi įdomiai ir jiems sekasi tą suformuluoti kino kalba.”

Ko gero, nestandartinis matymas ir jaunatviškas maksimalizmas padeda nuginkluoti ir garsiuosius šalies aktorius. “Sidabrinei gervei 2012” pateiktų studentų filmų titruose nestinga žymių pavardžių, tarp jų – Vlada Bičkutė, Valentinas Masalskis. Ar pripažinti aktoriai jauniesiems filmų kūrėjams padės patekti tarp geriausiųjų – paaiškės jau kitą savaitę, kai Lietuvių kino akademija (LiKA) paskelbs nominantų trejetukus. Jubiliejiniai, penktieji Lietuvos kino ir televizinio kino apdovanojimai “Sidabrinė gervė 2012” įvyks jau gegužės 13 dieną, 21.15 val. Nacionaliniame dramos teatre Vilniuje. Iškilmingą ceremoniją tiesiogiai transliuos LRT.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją