Vien ko vertas faktas, kad pagrindinę heroję Ketnę Everdyn vaidinanti aktorė Jennifer Lawrence medžiodama miške dėvėjo kelnes, kurios sukurtos pagal 1870–ųjų Levis Strauss džinsų prototipą.

Filmo „Bado žaidynės“ kostiumų autorė Judianna Makovski teigia, kad kuriant drabužius didžiausias iššūkis buvo ne vizualiniai sprendimai, o oras. Filmavimo Šiaurės Karolinoje metu lauke buvo 37 laipsnių kaitra ir didžiulė drėgmė. „Bet kokiu atveju stengiausi atkartoti veikėjų apibūdinimus knygoje. Siekiau, kad herojai atrodytų kuo įspūdingiau, nes jie juk TV realybės šou superžvaigždės“, - sakė kostiumų dailininkė.

Ypač pritrenkiančiai filme atrodo aktorės Elizabeth Banks vaidinama 12 apygardos prižiūrėtoja Effie Trinket. Pasak kostiumų dailininkės, Elizabeth norėjo, kad visi jos drabužiai būtų labai suveržti. „Filme aktorė labai juokingai vaikšto, nes su tokiais drabužiais ji kitaip tiesiog negali. Jos aukštakulniai irgi yra gerokai per aukšti, tačiau ji norėjo būtent tokių“, - šypsodamasi pasakojo J. Makovski.

Kostiumų dėvėjimas – toli gražu ne vienintelis iššūkis, su kuriuo teko susidurti aktoriams. ,,Bado žaidynių” režisierius G. Rossas dar prieš prasidedant filmavimui iškėlė sąlygą – visi aktoriai privalo būti gerai fiziškai pasirengę ir turi mokėti naudotis ginklais.

Pagrindinio vaidmens aktorę J. Lawrence šaudyti iš lanko mokė JAV lankininkė Khatuna Lorig, kuri pretenduoja į šių metų Londono olimpines žaidynes. „Šaudyti iš lanko mokiausi beveik šešias savaites, man tai buvo visiškai naujas užsiėmimas. Ir, žinote, man labai patiko“, – viename iš interviu prisipažino J. Lawrence.
Siekdama pagerinti fizinę formą Jennifer net keletą mėnesių treniravosi po tris kartus per dieną, o prasidėjus filmavimui dar prisidėjo ir specialūs ištvermės mokymai.

„Scenos buvo sunkios dėl lauke tvyrojusio karščio. Viename iš epizodų labai greitai bėgant reikėjo pagriebti kuprinę. Šį epizodą filmavome gal kokius dešimt kartų, o aplinkui jokio šešėlio, kur galėčiau pasislėpti. Įsivaizduokite, o aš dar dėviu įspūdingus kostiumus. Buvo nežmoniškai karšta“, - įspūdžiais dalijosi J. Lawrence. Viename interviu aktorė prisiminė ir dar vieną sudėtingą sceną, kuri buvo filmuojama visą dieną. Joje Ketnė, kepinant alinančiai saulei, tiesiog turėjo bėgti į didelį kalną ir taip daugybę kartų, kol buvo nufilmuotas tinkamas dublis.

Kaip 21-erių metų aktorei pavyko įveikti visus sunkumus jau gali įvertinti ir Lietuvos kino žiūrovai – šiandien „Bado žaidynės“ pradedamos rodyti šalies kino teatruose. Viso pasaulio kino topuose karaliaujantis filmas per labai trumpą laiką uždirbo jau daugau nei 1 milijardą litų (beveik 400 mln JAV dolerių).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)