Festivalio „Kino pavasaris" žiūrovų simpatijas pelnė filmas „Neliečiamieji“. Jis buvo renkamas iš labiausiai žiūrimų festivalio filmų penketuko.

Geriausiojo vardą gauti taip pat pretendavo „Cafe de Flore“, „Pasikalbėkime apie Keviną“, „Pašėlęs Bilas“ bei „Gėda“.

Festivalio metu tarptautinė aktorių, scenaristų bei režisierių žiūri rinko geriausią filmą iš Rytų bei Centrinės Europos. Lenkų kino juosta „Drąsa“ tapo geriausiu iš vienuolikos pretendentų.

Filmo kūrėjams įteikta festivalio statulėlė bei pagrindinis prizas – 7 tūkst. eurų.

Žiūri šiemet specialų prizą už režisūrą skyrė rumuno Adriano Sitaru filmui „Geri ketinimai“.

Taip pat už vaidybą specialiais prizais apdovanotos trys aktorės“: rumunė Ada Condeescu („Lovelasas“), bulgarė Anjela Nedyalkova („Ave“) ir serė Isidora Simijonovič („Klipas“).

Į geriausios lietuvių aktorės titulą šiemet pretendavo trys jaunos aktorės – Jurga Jutaitė, Toma Vaškevičiūtė ir Miglė Polikevičiūtė. Uždarymo ceremonijos metu daugiausia publikos simpatijų sulaukusia aktore paskelbta Toma Vaškevičiūtė. Ji apdovanota kelione į Paryžių.
Paklausta, su kuo keliaus į Prancūzijos sostinę, ji šypsojosi, kad mielai tai padarys ir viena. Aktorė pasidžiaugė, kad šiais metais festivalio pretendentėmis pasirinktos trys jaunos aktorės ir organizatoriams dėkojo už tokį jaunosios kartos rėmimą.

Šiais metais geriausia lietuviškos programos kino juosta tapo Roko Eltermano filmas „Paskutinė medaus mėnesio diena“.

Geriausiu lietuvių debiutu – Albinos Griniūtės filmas „Našlaitynas“. Šis filmas geriausiojo titulą pelnė dėl savo nesurežisuoto, natūralaus veiksmo, o kūrėjai sugebėjo apčiuopti ir fiksuoti gražiausias gyvūnų prieglaudoje gyvenančių augintinių akimirkas.

Tarptautinės nepriklausomų kino teatrų bei festivalių asociacijos (Cicae) atstovai už ypatingą kino kalbą ir sugebėjimą įtraukti įvertino filmą „Geri ketinimai“.

Trumpametražių filmų konkurso nugalėtoju tapo vengrų filmas „Siaubūnas“, režisuotas Attila’o Tillo.

Jau penktadienį „Kino pavasaris“ persikelia į kitus miestus – Kauną, Panevėžį, Šiaulius ir Klaipėdą.

_________________
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją