Jungtinėse Amerikos Valstijose per pirmąjį filmo rodymo savaitgalį filmas surinko daugiau nei 152 mln. JAV dolerių ir atsistojo greta Lietuvos žiūrovams puikiai žinomų legendinių ,,Hario Poterio” ir ,,Saulėlydžio” sagos juostų. Ilgai lauktos „Bado žaidynės“ pirmąjį savaitgalį uždirbo daugiausiai iš visų iki šiol rodytų filmų, kurie nebuvo sagos dalimi.

,,Mes jau antrą savaitę stebime JAV kino žiūrovų pamišimą dėl ,,Bado žaidynių”. Nieko keisto, nes filmas yra bestseleriu tapusios Susanne Collins knygos ,,Bado žaidynės”, kuri itin mėgstama ir Lietuvoje, ekranizacija. Kaip ir knygoje, filme yra itin daug psichologinės įtampos, ryški ne tik mirties pavojaus nuojauta ar sudėtingos kautynių scenos, bet ir dramatiškos meilės linija. Kitaip tariant, režisierius padarė viską, kad ,,Bado žaidynės” žiūrovą prikaustytų ir ilgai nepaleistų”, – mintimis dalijasi Romanas Matulis, Lietuvos žiūrovams filmą pristatančios PRIORO įrašų grupės vadovas.

Pagrindinį vaidmenį filme atlieka jauna, vos 21 metų, tačiau ,,Oskarui” jau nominuota aktorė Jennifer Lawrence. Po įspūdingo pasirodymo ,,Bado žaidynėse” kino mėgėjų bloguose J. Lawrence jau vadinama naująja kino pasaulio ikona.

Aktorės J. Lawrence herojės Ketnės Everdin globėją vaidina roko ir soul muzikos žvaigždė Lenny Kravitzas. Muzikantas filme sutiko vaidinti po to, kai režisieriaus G. Rosso paskatintas perskaitė S. Collins knygą. L. Kravitzas viename iš interviu prisipažino, kad knyga jį taip įtraukė, jog nieko kito neliko, kaip tik ryžtis iššūkiui – vaidinti filme.

„Bado žaidynės“ – aštrios įtampos futuristinis epas, kurio pagrindinė veikėja Ketnė (aktorė J. Lawrcence) blaškosi tarp meilės ir mirties. Tvirto būdo, ryžtinga mergina pasisiūlo dalyvauti pražūtingame žaidime (TV realybės šou) tam, kad išgelbėtų jaunesnę seserį. Taip Ketnė atsiduria mirties kovų arenoje, o tam, kad atsilaikytų prieš ,,realybės šou” konkurentus, ji pradeda kovoti visomis minėtiems šou būdingomis priemonėmis. Negana to, naujasis Ketnės draugas Pitas taip pat ,,įmetamas” į žaidynes, kurių sūkuryje Ketnė suvokia atsidūrusi meilės trikampyje. Vertinant tai, kas vyksta ,,Bado žaidynėse”, V. Šekspyro ,,Romeo ir Džuljeta” atrodo tarsi vaikų žaidimas.

Filmo anonsą galite pamatyti ČIA.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)