Naujausias filmų “Graži moteris” ir “Pabėgusi nuotaka” režisieriaus Garry Marchallo darbas
verčia klausti: kokiai auditorijai jis skirtas? Reikia manyti, jog kuriant filmą buvo galvota apie 10-16 metų mergaites. Tačiau argi visos tokio amžiaus mergaitės yra mažų mažiausiai naivios, o grubiai tariant – skystaprotės?

“Princesės dienoraščio” siužetas paremtas itin banaliu modeliu. Herojus X gyvena niekuo neišsiskiriantį, eilinį gyvenimą. Netikėtai pasirodo Y, kuris visiškai sujaukia monotonišką herojaus gyvenimo tėkmę. X ima reikšti nepasitenkinimą ir sukelia nedidelį šurmulį, tačiau, galų gale supranta, kas yra kas ir kaip reikia elgtis. Laiminga pabaiga…

Šiame filme tas X - šešiolikmetė Mija (Anne Hathaway), kompleksuota privačios mokyklos JAV mokinė (su būtinu panašaus charakterio veikėjų atributu – akiniais storais rėmeliais). Mijos gyvenimo tėkmę sudrumsčia netikėtai atvykusi iki šiol nematyta senelė Klarisė (Julie Andrews), kuri, be kita ko, yra dar ir valstybėlės Europoje, Genovijos karalienė.

Savo anūkei ji papasakoja, jog ši esanti tiesioginė karalystės sosto įpėdinė. Nuo mergaitės tai buvo slėpta, siekiant ją apsaugoti, bet mirus jos tėvui, paslaptį teko atskleisti.

Laikas spyriojimosi etapui – negrabi mergiotė visai netrokšta mokytis karališkų manierų subtilybių; be to, kilmingųjų gyvenimas sukelia daug nepatogumų: tenka saugotis paparacių ir susivokti, kurie draugai yra tikrieji, o kurie tokiais tik dedasi.

Visgi metamorfozė įvyksta – bjaurusis ančiukas tampa gulbe (mėgstamas Garry Marchallo motyvas). Pasaka baigiasi laimingai.

Sakoma, jog filmas sužavėjo gausybę žiūrovų visame pasaulyje. Ir kas gi juos sužavėjo? Kvailas siužetas? Prasta vaidyba? Visai nejuokingos situacijos? Ar fone skambantis paauglių mergaičių grupės cypimas? Įdomu…

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją