Kino apžvalgininkai neduoda ramybės režisieriui, skaičiuoja kiek filmų jam liko, spėlioja, ką S.Soderberghas toliau veiks. Prašo net tiksliai pasakyti dieną, kai jis pasakys kinui „sudie“. Kiekvienas interviu su režisieriumi prasideda ne nuo klausimo apie ateities planus, bet apie karjeros pabaigą.

Režisierius teigia pavargęs nuo šių klausimų. „Aš tikrai neatsisveikinu su kūryba. O, siaubas, visas šis triukšmas kilo dėl to, kad, būdamas visiškai girtas, bare, Mattui Damonui pasakiau, kad noriu perkrauti save ir sustabdyti šį nepaliaujamą filmų srautą. Tai ne aš, o Mattas Damonas pareiškė, kad Stevenas Soderberghas baigia kino karjerą. Nuo to laiko jaučiuosi kaip išdavikas, kuris palieka kiną“, – atvirai pasakojo Stevenas Soderberghas.

Vis dėlto režisierius neslepia, kad karjeros pertrauka jam būtina.

„Kurdamas pradedu vis dažniau galvoti, kad tokią sceną jau esu filmavęs, tokį rakursą jau esu naudojęs viename ar kitame filme. Nenoriu filmuoti juostos, kurią jau buvau sukūręs. Tuomet ir pradedi galvoti, kad reikia padaryti pertrauką“, – priežastis vardino Stevenas Soderberghas.

Niujorke režisierius turi studiją, kurioje tapo, tačiau niekam nerodo savo piešinių – kuria juos sau. Gal jis apsisprendė tapti dailininku?

„Būtų įdomu išmėginti kitą meno formą. Turiu laiko ir noro. Tai ne tik tapyba, tai naujos vaizdinės meno formos paieškos. Jei man nepavyks, ar pritrūksiu pinigų, grįšiu kurti dar vieną „Oušeno“ dalį“, – pusiau juokais, pusiau rimtai kalbėjo Stevenas Soderberghas.

„Oušeno“ trilogija yra komerciškai sėkmingiausias Steveno Soderbergho projektas. Kino žaidimas, kuris patiko ir režisieriui, ir Holivudo žvaigždėms, ir žiūrovams.

Naujasis kino meistro kūrinys – aštraus siužeto šnipų trileris „Prarasta kontrolė“ (Haywire), šį balandį atkeliaujantis į Lietuvos kino teatrus, yra tarsi dar viena „Oušeno“ dalis.

Stilingai nufilmuotas šnipų trileris seka Borno ir Džeimso Bondo pramintais takais, tik šį kartą pagrindinė herojė yra moteris, samdoma agentė Melori Kein, kurią suvaidino naujausias Steveno Soderbergho atradimas – italų kilmės amerikiečių modelis ir moterų mišriųjų kovų profesionalė Gina Carano.

Iš karštos Barselonos į šiaurietišką Dubliną, iš Dublino į egzotiškąjį San Diegą – veiksmo vieta keičiasi su kiekviena nauja scena.

Aistringos gaudynės, erotiškos muštynės, dinamiški siužeto posūkiai, kraują stingdančios veiksmo scenos…

Kaip ir „Oušeno“ trilogijoje, šioje juostoje vaidina visas būrys Holivudo žvaigždžių. Šį kartą tai Michaelas Douglasas, Antonio Banderasas, Ewanas McGregoras, Channingas Tatumas, Michaelas Fassbenderis ir kiti.

Tai yra toks filmas, kurio visi laukia iš Steveno Soderbergho. Tad kodėl jis daro karjeros pertrauką kaip tik dabar ir kaip į Steveno Soderbergho planus sureaguos didžiųjų Holivudo kino studijų bosai?

„Žinau, kad pradėsiu ilgėtis kino. Tuomet gal ir bus metas grįžti? Ar jie mane priims atgal? Hm, net nepagalvojau apie tai. Bet jei jie pasakys ne, tuomet viską pradėsiu iš pradžių – pradėsiu kurti mažo biudžeto juostas, apie kurias niekas nekalbės ir tai bus šaunu“, – aiškino Holivudo kino metras.

Nepraleiskite progos pamatyti vieną iš įsimintiniausių pastarojo meto režisieriaus filmų, kuris nuo balandžio 20 pradedamas rodyti šalies kino teatruose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją