„Kai tik sužinojome, kad filmo kopija laisvai prieinama internete, portale „Youtube.com“, buvo susisiekta su jo platintojais, šie kreipėsi į policiją. Pareigūnų prašoma nustatyti asmenį, kuris paviešino, į šį portalą įdėjo filmo kopiją“, - lrytas.lt sakė Lietuvos Antipiratinės veiklos asociacijos (LANVA) vadovas Vytas Simanavičius.

Šiam reiškiniui ruoštasi iš anksto – kartu su policijos pareigūnais bei antstoliais LANVA darbuotojai stebėjo ir šiuo metu stebi populiariausias apsikeitimo bylomis („torrent“) svetaines, fiksuojami kompiuterių IP adresai, iš kurių filmo kopija platinama kitiems internautams.

„Šiai dienai policija nustatė 20 – 30 platintojų IP adresų. Už neteisėtą kopijų platinimą, tiksliau sakant piratavimą, šiuos asmenis bus siekiama nubausti administracine tvarka“, - lrytas.lt sakė V. Simanavičius.

Už piratavimą internete, autorinėmis teisėmis apsaugotų kūrinių platinimą gresia nuo 1 tūkst. iki 2 tūkst. litų bauda. Autorinių teisių turėtojai piratams taip pat gali pareikšti iki 130 tūkst. litų ieškinį už padarytą žalą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)