"Kiekvienais metais festivalis turtėja vis įdomesniais filmais, kuriais su džiaugsmu dalinamės su mūsų žiūrovais. Liekame ištikimi prancūziškam moteriškam žavesiui, kuris atsispindės tiek pagrindinėje, tiek specialiose programose. Tačiau, kaip visuomet, ruošiame ir staigmenų. Viena jų - neatrastas skandinavų kino lobis", - intriguoja viena iš festivalio organizatorių Greta Akcijonaitė.

Be pagrindinės ir konkursinės programų, sostinės kino teatruose "Pasaka" ir "Skalvija" žiūrovai turės galimybę susipažinti su ispanakalbių režisierių darbais programoje "Lotynų Amerikos moterys", skandinaviškam kinui skirta programa padės atrasti švedų aktorę ir režisierę Mai Zetterling. Filmų retrospektyvomis bus pagerbtos prancūzų aktorė Catherine Deneuve ir lietuvių aktorė Gabija Jaraminaitė-Ryškuvienė. Žiūrovai bus kviečiami į specialiuosius seansus, trumpametražių filmų naktį.

Pagrindinėje festivalio programoje puikuojasi devyni filmai iš šešių šalių. Prancūzų aktorė Julliete Binoche įkūnys žurnalistę, rengiančią straipsnį apie studenčių prostituciją, lenkų režisierės Malgorzatos Szumowskos filme "Jos". Šio filmo pasaulinė premjera įvyko šių metų Berlyno kino festivalyje.

Vyresnės kartos prancūzų kino žvaigždę C. Deneuve žiūrovai turės progos pamatyti juostoje "Paslėptas dienoraštis", kurioje atskleidžiama paslaptinga vienos šeimos drama.

Šiemet jau trečią kartą festivalyje rengiama konkursinė programa, kurioje pristatomi keturi moterų režisierių sukurti filmai.

"Šeršėliafam" žiuri - režisierius Donatas Ulvydas, aktorius Dainius Gavenonis ir reklamos specialistas Tomas Bartninkas - išrinks geriausiąjį darbą. Nugalėtojas bus paskelbtas ir apdovanotas festivalio uždarymo vakare. Tą patį, kovo 11-osios vakarą pirmą kartą festivalio istorijoje bus išrinkta Metų kino moteris. Jai bus įteiktas išskirtinis juvelyrinis dirbinys - "Kino fėjos" sagė. Už kandidates į metų kino moters vardą internetu balsuoti galės ir žiūrovai.

Mėgstantys naktinėti su geru kinu bus kviečiami į trumpametražių filmų naktį, kur galės ilgiau nei tris valandas mėgautis rinktine ir smagia kino mozaika. Greta kino seansų "Šeršėliafam" šiemet kvies į animacijos seminarą bei diskusiją su lektoriais iš užsienio.

Tarptautinis moterų filmų festivalis "Šeršėliafam" kovo 1-11 d. vyks Vilniuje, vėliau keliaus į Kauną, Klaipėdą, Panevėžį, Ukmergę, Druskininkus, aplankys Palangos ir Nidos kino žiūrovus.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją