Už "Artistą", kuriam M.Hazanavičius taip pat parašė scenarijų, jis yra pelnęs Britanijos kino ir televizijos menų akademijos (BAFTA) bei JAV Režisierių gildijos apdovanojimus.

"Dabar esu laimingiausias režisierius pasaulyje - ačiū jums už tai", - sakė jis.

M.Hazanavicius, kuris anksčiau Jungtinėse Valstijose buvo beveik nežinomas, kovoje dėl "Oskaro" už geriausią režisūrą įveikė porą Holivudo sunkiasvorių - Martiną Scorsese ir Woody Alleną.

Kol nebuvo sukūręs "Artisto", M.Hazanavicius ankstesni kino ir televizijos projektai anksčiau dažniausiai būdavo susiję vien su Prancūzijos rinka. Ji pradėjo kurti reklamos klipus Prancūzijos televizijai praeito amžiaus 10-ame dešimtmetyje, o vėliau sukūrė pirmąjį ilgametražį filmą "Mes Amis", kuriame vaidino jo brolis Serge'as.

44 metų M.Hazanavicius į tarptautinio kino pasaulį žengė 2006 metais su filmu "OSS 17. Kairas, šnipų lizdas "(OSS 17: Cairo, Nest of Spies) - 7-o dešimtmečio filmų apie šnipus parodija. Jis buvo šio filmo režisierius ir scenarijaus autorius.

"Artistas", kurį M.Hazanavicius vadino pagarbos ženklu Holivudo ankstyvosioms dienoms, pernai buvo šiltai įvertintas Kanų kino festivalyje, o vėliau žavėjo kitų kino festivalių žiūrovus visame pasaulyje.

Jo žmona Berenice Bejo šiame filme suvaidino kylančią kino žvaigždę Pepę Miler. M.Hazanavicius atsisuko pabučiuoti sutuoktinę, prieš išeidamas ant scenos atsiimti JAV Kino akademijos apdovanojimo.

Savo padėkos kalboje režisierius taip pat paminėjo šunį Agį, pasirodžiusį jo filme ir tapusį vienu iš daugiausiai kalbų pastaraisiais metais sukėlusiu Holivudo gyvūnu.

"Noriu padėkoti šuniui Uggie. Manau, jam tai nerūpi - nesu tikras, ar jis supanta, ką sakau. Jis ne toks sumanus, tačiau ačiū tau", - juokavo M.Hazanavicius.

Pasirodęs užkulisiuose po šio šou, M.Hazanavicius sakė žurnalistams turįs vilčių galiausiai susukti filmą Holivude, tačiau jo kitas projektas taip pat bus įgyvendinamas Prancūzijoje.

Režisierius taip pat sakė sukurti 1948 metų šveicarų ir amerikiečių filmo "Paieška" (The Search), pasakojančio apie koncentracijos stovykloje išgyvenusį jaunuolį ir jo motiną, ieškančius vienas kito po Antrojo pasaulinio karo, naują versiją.

"Jis galėtų būti modernus, (pritaikytas) šiandienai - ir taip, jame galėtų (vaidinti) Berenice", - aiškino jis.