Berlyne šiuo metu viešintis ir premjeroje šįvakar dalyvausiantis režisierius, paklaustas, kas lėmė tarptautinį filmo pripažinimą, sako, kad jis tiesiog pavyko. „Pavyko viskas – nuo idėjos iki jos realizavimo. Kuriant filmą visi dirbo su entuziazmu, komandą pavyko įkvėpti darbui, kuris nebuvo tradicinis. Visiems dalyvavusiems kūrybos procese suteikiau daug erdvės eksperimentavimui ir tai pasiteisino“, - sako menininkas.

„Draudžiami jausmai” pasakoja apie 1970-ųjų sovietinę Lietuvą, kuomet individualios žmogaus laisvės buvo reguliuojamos, aukojamos kolektyvo interesams. Tai laikotarpis, kuriame ypač nesaugūs jautėsi individualiai kuriantys menininkai. Absurdu būtų galima laikyti šio filmo moto, populiarus tarybinio laikotarpio posakis, apibūdinantis to meto teisinį nihilizmą: „Duokite mums žmogų, o įstatymą, kad jį pasodintume (į kalėjimą) mes surasime“.

„Makabriškos sistemos žemiausioje pakopoje buvo nusikaltimai seksualiniu pagrindu. Tuo pačiu tai buvo veiksmingiausias būdas ką nors diskredituoti, sumenkinti nepritapusio žmogaus autoritetą. Ypač tam tiko sovietų baudžiamojo kodekso 122 straipsnis, kuris baudė už homoseksualius santykius tarp vyrų. Moteris baudžiamasis kodeksas aplenkė“, – sakė filmo „Draudžiami jausmai“ režisierius Deimantas Narkevičius.

Filme „Draudžiami jausmai“ vaidina Valentinas Krulikovskis, Aleksas Kazanavičius, Mikalojus Urbonas, Vytautas Kaniušonis, Eglė Driukaitė, Arūnas Smailys, Marius Repšys ir kt. Filmo operatorius – Audrius Kemežys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją